Toggle Nav

Resepti-Graavilohi-tartarleivät

Varastossa
GTIN
Resepti-Graavilohi-tartarleivät
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
HYVÄ APAJA GRAAVILOHIVIIPALEET 150G
6,79 €
SALONEN SAARISTOLAISLIMPPU 450G
2,59 €
PUNASIPULI PUSSI 500G SUOMI
1,35 €
OMENA GRANNY SMITH 0,9-1,1KG
2,75 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,69 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 500G
3,89 €
VALIO EILA KEVYT CREME FRAICHE 18% 200G LAKTOOSITON
2,49 €
SINAPPI LUOMU DIJON 200G
2,69 €
MAILLE DIJON SINAPPI 215G
2,79 €
MEIRA SITRUUNAPIPPURI 32G SUOLATON PUSSI
1,15 €

Saaristolaisleipä sopii mainiosti lohitartarin suolaisen hapokkaaseen makuun. Katso erilaisia tarjoiluvinkkejä ohjeen lopusta.

Valmistusaineet

  • 20 viipaletta (500 g) saaristolaisleipää , esim. Maalahden limppua
  • 100 g Valio voita

LOHITARTAR

  • 1 pkt (150 g) graavattua kirjolohifileetä
  • 1 (100 g) punasipuli
  • 1 pieni (135 g) hapahko omena , esim. Granny Smith
  • 1 - 1 1/2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 prk (200 g) Valio Eila® kevyt crème fraîchea
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Leikkaa ohuista leipäviipaleista tummat reunat pois. Voitele leivät voilla.
  2. Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli. (Jos punasipuli on väkevän makuista, huuhdo se lävikössä kylmällä, juoksevalla vedellä. Valuta hyvin.) Leikkaa kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki lohitartarin ainekset. Tarkista maku.
  3. Lusikoi seosta leiville. Lisää koristeeksi hiukan tilliä.
  4. Tarjoa kahvi- tai teepöydässä tai glögin kera. Alkupalana ne voi jättää isommiksi ja koristella salaatinlehdillä. Suupalan kokoisiksi tehdyt leivät sopivat hyvin cocktailpaloiksi.

VINKKI
* Tarjoa lohitartaria alkuruoaksi myös näin: laita lohitartar pieniin annosmaljoihin. Koristele voissa paistetuilla saaristolaisleipäkuutioilla ja tillillä.

Resepti: Valio