Resepti-Granaattiomenalohi
Varastossa
GTIN
Resepti-Granaattiomenalohi
Punainen granaattiomena värjää kauniisti, maustaa ja koristelee graavilohen.
6 annosta
VALMISTUSAINEET
- 500 g lohifileetä
- 25 g karkeaa merisuolaa
- 15 g Dansukker Taloussokeria
- 1 ruukku tilliä tai kirveliä
- 1 granaattiomena
VALMISTUSOHJE
- Pyyhkäise lohifileen pinta talouspaperilla.
- Sekoita suola, sokeri, silputut tillin- tai kirvelinvarret ja osa lehdistä sekä granaattiomenan puolikkaan siemenet. Rouhi seosta hiukan niin, että granaattiomenan siemenistä irtoava mehu värjää seoksen punaiseksi.
- Laita lohifileen pala pieneen vuokaan nahkapuoli alaspäin ja levitä suolaseos kalan pinnalle. Peitä vuoka kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.
- Nosta lohifilee vuoasta, pyyhkäise suolaseos pinnasta ja leikkaa filee suoriksi ja ohuiksi viipaleiksi kalan nahkaa myöten. Siirrä viipaleet tarjoiluvadille, silppua yrttiä ja kopistele granaattiomenan puolikkaasta siemenet viipaleiden päälle.
- Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.
Vinkki!
Pyöräytä granaattiomenaa pari kierrosta työlaudan päällä yhtä aikaa kädellä kevyesti painaen. Halkaise granaattiomena ja kopistele puolikkaista siemenet esim. puukauhalla tai veitsen kahvalla suoraan kulhoon.