Toggle Nav

Resepti-Granaattiomenalohi

Varastossa
GTIN
Resepti-Granaattiomenalohi
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
KALAONNI BENELLA KIRJOLOHIFILEE C-LEIKATTU VAC 0,5-0,8KG
23,92 €
KALAONNI KIRJOLOHIFILEE C-LEIKATTU VAC 0,5-0,9KG
26,91 €
E. ERIKSSON LOHIFILE C-LEIKATTU 450-550G NORJA
20,30 €
NÄMPNÄS TILLI RASIA 20G
2,19 €
LUOMU RUUKKUTILLI SUOMI
2,99 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
0,99 €

Punainen granaattiomena värjää kauniisti, maustaa ja koristelee graavilohen.

6 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 500 g lohifileetä
  • 25 g karkeaa merisuolaa
  • 15 g Dansukker Taloussokeria
  • 1 ruukku tilliä tai kirveliä
  • 1 granaattiomena

VALMISTUSOHJE

  1. Pyyhkäise lohifileen pinta talouspaperilla.
  2. Sekoita suola, sokeri, silputut tillin- tai kirvelinvarret ja osa lehdistä sekä granaattiomenan puolikkaan siemenet. Rouhi seosta hiukan niin, että granaattiomenan siemenistä irtoava mehu värjää seoksen punaiseksi.
  3. Laita lohifileen pala pieneen vuokaan nahkapuoli alaspäin ja levitä suolaseos kalan pinnalle. Peitä vuoka kelmulla, siirrä jääkaappiin ja anna maustua 6 tunnista seuraavan päivään.
  4. Nosta lohifilee vuoasta, pyyhkäise suolaseos pinnasta ja leikkaa filee suoriksi ja ohuiksi viipaleiksi kalan nahkaa myöten. Siirrä viipaleet tarjoiluvadille, silppua yrttiä ja kopistele granaattiomenan puolikkaasta siemenet viipaleiden päälle.
  5. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

Vinkki!

Pyöräytä granaattiomenaa pari kierrosta työlaudan päällä yhtä aikaa kädellä kevyesti painaen. Halkaise granaattiomena ja kopistele puolikkaista siemenet esim. puukauhalla tai veitsen kahvalla suoraan kulhoon.

Resepti: Dansukker