Toggle Nav

Resepti-Grillattu lohifilee

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Grillattu lohifilee
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Kalan grillaaminen ei ole vaikeaa. Valitse grillatessa rasvaisia kalalajeja, kuten lohta tai kirjolohta. Voit laittaa kalan alle palan alumiinifoliota, jotta kalan rasva ei valu grilliin.

Valmistusaineet

  • 1 kg lohifileetä
  • 1 - 2 limetin kuori ja mehu
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria

KOTITEKOINEN YRTTIRAHKA

  • 1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl Valio maitoa

KYPSÄN KALAN PINNALLE

  • ½ dl tuoretta tilliä

Valmistusohje

  1. Valmista ensin yrttirahka: Sekoita kaikki ainekset, lisää valkosipuli puristettuna. Anna maustua jääkaapissa peitettynä grillauksen ajan
  2. Laita kylmällä vedellä huuhdottu filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylöspäin. Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin.
  3. Sivele fileen pintaan limettimehu. Lisää raastettu limetin kuori, suola ja pippuri.
  4. Grillaa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ripota pinnalle hienonnettu tilli.
  5. Tarjoa yrttirahkan, grillatun kesäkurpitsan ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

VINKKI
* Voit maustaa fileen 1 - 2 tuntia ennen grillausta. Nosta jääkaappiin odottamaan. Näin maut tasoittuvat.

Resepti: Valio