Toggle Nav

Resepti - Grillattua porsaan sisäfileetä ja uuniperunoita

Varastossa
GTIN
Resepti - Grillattua porsaan sisäfileetä ja uuniperunoita
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
HK VILJAPORSAAN SISÄFILE YKSITTÄISPAKATTU NOIN 500-600G
10,37 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,65 €
PAPRIKA PUNAINEN 0,15-0,25KG
1,15 €
FOGLIA RUCOLA 100G
1,79 €
KIKKOMAN SOIJAKASTIKE 150ML
3,49 €
TURUN SINAPPIA MIETO 275G
Tarjoushinta 1,49 € Normaali hinta 2,09 €
MEIRA BASILIKA 7G PUSSI
Tarjoushinta 0,49 € Normaali hinta 0,75 €
MEIRA MUSTAPIPPURI ROUHITTU 35G TÖLKKI
Tarjoushinta 1,49 € Normaali hinta 2,59 €

Porsaan sisäfilee on hyvin mureaa ja nopeasti kypsyvää. Lisäksi se on vähärasvaista ja sopii erinomaisesti grillattavaksi. Kypsennä seuraksi ihanan jauhoiset uuniperunat ja tarjoa lisäksi raikas kylmä kastike.

Valmistusaineet

  • 1 pkt HK Viljaporsaan sisäfilee maustamaton n. 550 g

Marinadi

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl öljyä mustapippuria myllystä
  • (kuivattuja yrttejä halutessasi, esim. rakuunaa tai yrttiseosta)

Uuniperunat

  • 2 isoa Rosamunda-perunaa

Kastike

  • 200 g creme fraichea
  • pala punaista paprikaa
  • 1/2-1 dl rucolaa silppuna
  • 1/2-1 ruukku basilikaa silppuna
  • 1 tl sinappia (esim. Turun Sinappia)
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita ainekset keskenään. Poista sisäfileestä kalvot ja laita se marinadiin yön yli välillä käännellen. Pese Rosamunda-perunat ja töki niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat alumiinifolioon ja kypsennä 175 asteessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
  2. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Grillaa kauttaaltaan välillä käännellen noin 20 minuuttia. Loppuvaiheessa voit nostaa lihan folion sisään ja antaa sen vetäytyä hetken aikaa ennen kuin viipaloit sen tarjolle.
  3. Valmista kastike. Lisää creme fraichen joukkoon silputtua paprikaa, rucolaa ja basilikaa silppuna, sinappia, mustapippuria ja ripaus suolaa. Viipaloi porsaan sisäfilee ja tarjoa uuniperunan ja kylmän kastikkeen kanssa.