Toggle Nav

Resepti-Grillatut kesävihannekset ja juustodippi

Varastossa
GTIN
Resepti-Grillatut kesävihannekset ja juustodippi
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ARLA APETINA PALA 200G
2,39 €
ARLA APETINA PALA 200G LAKTOOSITON
3,09 €
ARLA LEMPI TURKKILAINEN JOGURTTI 10% 300G LAKTOOSITON
1,45 €
MUNAKOISO 1KPL 0,4-0,6 KG
1,73 €
PAPRIKA PUNAINEN 0,15-0,25KG
1,15 €
LUOMU SITRUUNA 300G PUSSI
1,99 €
SITRUUNA 500G
1,49 €
RUSTHOLLARIN HUNAJA 250G
Tarjoushinta 2,99 € Normaali hinta 5,99 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
Tarjoushinta 0,79 € Normaali hinta 1,25 €

Kesä houkuttaa vihannesten kimppuun. Hiukan öljyä, suolaa ja pippuria pintaan ja grillin kautta lautaselle; mikä maku! Vihannekset tarjoillaan vielä juustodipin kera. Kelpaa kyllä niin pääateriaksi kuin lisukkeeksikin. Kuka sitä lihaa mihinkään kaipaa?

Valmistusaineet

  • munakoiso
  • kesäkurpitsa
  • erivärisiä paprikoita
  • punasipulia
  • porkkana
  • varhaiskaalta
  • kukkakaali
  • herkkusieniä
  • sitruunaa
  • oliiviöljyä grillaukseen
  • 200 g Apetina® pala
  • 3 dl maustamatonta jugurttia
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl tuoreita silputtuja yrttejä, esim. korianteria , persiljaa
  • suolaa / sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

  1. Pese vihannekset. Viipaloi kesäkurpitsa, munakoiso, herkkusienet ja kukkakaali, lohko varhaiskaali ja paprikat ja puolita sipulit. Pienet kesäporkkanat voi grillata kokonaisina, suuremmat voi halkaista pituussuunnassa. Suuremmat palat ovat kätevämpiä käännellä grillissä, pienempien grillaus onnistuu kätevästi grillauspannussa tai korissa.
  2. Voitele kasvikset öljyllä, suolaa ja pippuroi
  3. Grillaa kasviksia molemmin puolin muutama minuutti, kasviksesta riippuen, niin että niihin tulee hiukan tummunutta pintaa.
  4. Valmista juustodippi yhdistämällä juusto, jugurtti, sitruunamehu, hunaja ja silputut yrtit. Juusto sekoittuu parhaiten jugurttiin haarukalla muhentaen.
  5. Levitä grillatut vihannekset tarjoilualustalle, pirskota päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria ja tarjoile juustodipin kera.

VINKKI
Makeiksi paahtuneet kasvikset maistuvat täyteläisiltä juustodipin kera.

Resepti: Apetina