Toggle Nav

Resepti-Gulassi

Varastossa
GTIN
Resepti-Gulassi
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
REININ LIHA NAUDAN ULKOPAISTI 0,9-1,1KG SUOMI
20,90 €
SYDÄNMAAN HIGHLANDER LUOMU ULKOPAISTI 0,9-1,1KG
28,59 €
REININ LIHA NAUDAN SISÄPAISTI 0,9-1,1KG SUOMI
25,90 €
SYDÄNMAAN HIGHLANDER LUOMU SISÄPAISTI 0,9-1,1KG
37,39 €
VALIO SMETANA 120G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO VIOLA KEVYT TUOREJUUSTO PAPRIKA-CHILI 200G LAKTOOSITON
2,19 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,59 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,55 €
VALKOSIPULI 120G
0,75 €
PAPRIKA PUNAINEN 0,15-0,25KG
0,87 €
LUOMU TOMAATTI 350G SUOMI
4,69 €
TOMAATTI 0,9-1,1KG SUOMI
5,45 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,59 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,99 €
BIONA LUOMU TOMAATTIPYREE 200G
2,79 €
FELIX TOMAATTIPYREE 300G
2,79 €
ADUKI VOIMAKAS PAPRIKAJAUHE LUOMU 200G
5,89 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Gulassi on unkarilainen liharuoka, joka voi tarkoittaa sekä pataa että keittoa. Olipa ruoka kumpi tahansa kuuluu siihen ehdottomasti kunnon tujaus täyteläistä smetanaa, jonka voi antaa hautua padan mukana tai lisätä valmistuksen loppu- tai tarjoiluvaiheessa. Tällä ohjeella valmistat paprikaisen mausteisen padan.

6 annosta

Valmistusaineet

  • 1 kg naudan ulko- tai sisäpaistia
  • 250 g sipulia
  • 3 - 4 valkosipulin kynttä
  • 2 (450 g) punaista paprikaa
  • 4 (300 g) tomaattia
  • 1 + ½ tl suolaa
  • 3 - 4 rkl Valio voita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 5 dl vettä
  • ½ tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 prk (120 g) Valio smetanaa
  • ½ - 1 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoa

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön ½ - 1 h ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja paloittele. Kuutioi tomaatit.
  3. Kuumenna voi valurautapadassa. Ruskista lihapalat voissa muutamassa erässä. Mausta suolalla (1 tl). Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet. Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, paprikat ja tomaatit. Paista n. 5 min.
  4. Lisää joukkoon vesi. Mausta lopulla suolalla (½ tl) ja pippureilla. Nosta pata 175 asteiseen uuniin ilman kantta ensin 5 - 10 minuutiksi. Peitä kannella ja hauduta 1 h 15 min.
  5. Lisää padan joukkoon tuorejuusto ja smetana. Kuumenna.
  6. Tarjoa perunoiden ja leivän kera.

Resepti: Valio