Toggle Nav

Resepti-Halloumi-aurinkokuivattutomaattipiirakka

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Halloumi-aurinkokuivattutomaattipiirakka
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Valmistusaika 1 h 15 min

VALMISTUSAINEET

  • 200 g Filos halloumi-juustoa
  • 100 g Royal aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 300 g purjosipulia silputtuna
  • 4 rkl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • voita vuoan voiteluun
  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 dl ruisleseitä
  • 1/2 dl kauraleseitä
  • basilikaa
  • 3 kevyesti vatkattua munaa
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

  1. Kypsennä purjosipuleita öljyssä noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hieman.
  2. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  3. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit puoliksi ja liota niitä noin 10 minuuttia kiehuvassa vedessä. Laita kiehumisen jälkeen tomaatit kuivamaan talouspaperin päälle.
  4. Voitele noin 25 cm:n pyöreä piirakkavuoka.
  5. Siivilöi jauhot ja sooda kulhoon, lisää ruis - ja kauraleseet. Sekoita mukaan munat , jogurtti, raastettu halloumi ja sipuli-purjoseos.
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla; sekoita hyvin ja anna maustua hetki.
  7. Levitä seos lusikalla vuokaan ja tasoita sen pinta. Asettele tomaatit kauniisti päällimmäiseksi piirakkaan. Paista noin 40 - 45 minuuttia, kunnes piiras on kullanruskea.
  8. Anna piiraan jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta. Tarjoile viipaleina ja koristele esimerkiksi sitruunaviipaleilla ja basilikalla. Tarjoa salaatin kera.

Resepti: Filos