Toggle Nav

Resepti-Hernekeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Hernekeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
PAPUSKA RUOKAHERNE 500G
1,55 €
REININ LIHA POSSUN LUUTON KYLKI 0,9-1,1KG SUOMI
13,90 €
VATAJA YLIKYPSÄ KYLKI 400G
5,89 €
VALIO RUOKAKERMA KIPPARI 2,5DL UHT LAKTOOSITON
2,49 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
MEIRA MEIRAMI 5G PUSSI
0,79 €

Hernekeiton valmistus ei ole vaikeaa, mutta vaatii aikaa. Maukas lopputulos on kuitenkin vaivan väärti!

5 annosta

Valmistusaineet

  • 5 dl (400 g) kuivattuja herneitä
  • 2 l vettä
  • n. 800 g sianlihaa esim. savupotkaa (puhdistettuna 500 g)
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kippari®
  • 1 rkl meiramia

Valmistusohje

  1. Huuhdo herneet ja laita kattilaan. Kaada vesi päälle. Anna liota yön yli.
  2. Nosta kattila liedelle kiehumaan. Lisää liha ja suola kattilaan (tarkista suolan määrä vielä loppuvaiheessa). Anna kiehua hiljalleen kypsäksi, n. 2 tuntia. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan.
  3. Nosta liha kattilasta, poista luu, nahka ja mahdollinen rasva. Paloittele liha. Laita palat takaisin keiton joukkoon. Lisää keittoon ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta.
  4. Tarkista maku ja sakeus, lisää tarvittaessa vettä

Resepti: Valio