Toggle Nav

Resepti-Hokkaido-kurpitsapasta

Varastossa
GTIN
Resepti-Hokkaido-kurpitsapasta
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO EILA SALAATTIJUUSTOKUUTIO 180G LAKTOOSITON
3,19 €
VALIO MUSTALEIMA EMMENTAL JUUSTO 245G LAKTOOSITON
6,99 €
GOGREEN LUOMU PENNE PASTA 270G
3,49 €
FOGLIA LEMPEÄ BABYPINAATTI 100G
1,65 €
ADUKI PINJANSIEMEN LUOMU 100G
7,39 €
KNOSSOS 500ML LUOMU EXTRA NEITSYT OLIIVIÖLJY
6,89 €
URTEKRAM LUOMU OLIIVIÖLJY ESTATE 500ML
8,89 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Upean oranssi hokkaido-kurpitsa sopii monenlaiseen ruokaan, kuten tähän maistuvaan pastaan. Kurpitsaa kannattaa paahtaa kerralla useampaankin ruokaan.

Valmistusaineet

  • 1 kpl (450 g) hokkaido-kurpitsaa
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • n. ½ tl suolaa
  • 300 g pastaa , penne
  • 1 prk (180 g) Valio Eila® salaattijuustokuutioita
  • 100 g babypinaattia
  • 3 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 1 dl (50 g) Valio Mustaleima™ raastetta

Valmistusohje

  1. Laita kurpitsa leivinpaperilla suojatun ritilälle uuniin 175 asteeseen. Kypsennä n. 1 h. Paahda jossakin vaiheessa kypsentämistä myös pinjansiemenet leivinpaperin päällä uunipellillä ylimmällä tasolla 5 - 10 min. (Siemenet paahtuvat myös hetkessä liedellä kuivalla pinnoitetulla pannulla.)
  2. Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha lastumaisesti kulhoon. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
  3. Keitä pasta pakkauksen mukaan "al dente". Valuta.
  4. Lisää pastan joukkoon kurpitsaseos, oliiviöljy, pinaatinlehdet, salaattijuusto ja pinjansiemenet. Kuumenna sekoitellen.
  5. Jaa annoslautasille ja ripottele päälle reilusti juustoraastetta.

VINKKI

  1. Kurpitsaa kannattaa kerralla paahtaa reilummin. Näin siitä voi valmistaa ruokaa useammalle aterialle tai laittaa sitä pakastimeen myöhempää käyttöä varten.
  2. Lämpimät kurpitsavoileivät: Levitä kuuden ison paahtoleipä- tai maalaisleipäviipaleen päälle Valio Koskenlaskija® Ruoka cheddaria. Levitä päälle paahdettua kurpitsaa, salaattijuustoa ja pinaatinlehtiä. Rouhi päälle suolaa ja pippuria myllystä. Laita pinnalle Valio Mustaleima® juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin yläosassa n. 5 min.

Resepti: Valio