Toggle Nav

Resepti-Italialainen perunasalaatti

Varastossa
GTIN
Resepti-Italialainen perunasalaatti-1
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
KLÜMPER ILMAKUIVATTU KINKKU 80G
Tarjoushinta 1,99 € Normaali hinta 2,49 €
KURKKU 0,3-0,4KG SUOMI
0,92 €
RAJAMÄEN VALKOVIINIETIKKA 0,4L
Tarjoushinta 2,99 € Normaali hinta 3,49 €
VALIO VIOLA KEVYT TILLI TUOREJUUSTO LAKTOOSITON 200G
Tarjoushinta 1,99 € Normaali hinta 2,19 €
VALIO OMENATÄYSMEHU 1L PP
Tarjoushinta 1,89 € Normaali hinta 2,19 €
ROYAL KAPRIS 105/65G
2,49 €
LUOMU SALAATTISEKOITUS 100G
Tarjoushinta 1,69 € Normaali hinta 2,29 €
FOGLIA ORIENTALMIX SALAATTISEKOITUS 100G
Tarjoushinta 1,29 € Normaali hinta 1,49 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
Tarjoushinta 0,89 € Normaali hinta 0,99 €

Maukas perunasalaatti, jonka kastike syntyy kädenkäänteessä tuorejuustoa ja omenatäysmehua yhdistämällä. Paahdettu kinkku tuo maukkaan säväyksen salaattiin.

Valmistusaineet

  • 800 g kiinteitä perunoita
  • 1 (n. 250 g) kurkku
  • 1 (100 g) punasipuli
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt tilli tuorejuustoa
  • 1 dl Valio omenatäysmehua
  • 3 rkl kapriksia
  • ½ pussia (à 150 g) salaattisekoitusta , esim. Provence
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  2. Leikkaa kurkku tikkumaisiksi paloiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita kurkku ja sipuli kulhoon. Lisää etikka, sokeri ja 1/4 tl suolaa. Sekoita.
  3. Kuori ja puolita perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Mausta lopulla suolalla (1/2 tl).
  4. Sekoita tuorejuusto ja mehu tasaiseksi kastikkeeksi.
  5. Yhdistä perunat, kurkku-sipuliseos, kaprikset ja kastike. Sekoita varoen. Lisää halutessasi myös salaattisekoitus kevyesti nostellen.
  6. Paahda kinkkuviipaleet leivinpaperin päällä uunin yläosassa 225 asteessa n. 8 min tai kunnes kinkut ovat rapeita.
  7. Murenna kinkut salaatin pinnalle. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.

Silli-perunasalaatti

  1. Korvaa kinkut sipulisillillä (säilyke). Valuta ja kuutioi n. 2 dl (150 g) silliä. Sekoita salaattiin.
  2. Tarjoa lisukesalaattina tai ruisleivän kanssa.

Resepti: Valio