Toggle Nav

Resepti-Italialainen perunasalaatti

Varastossa
GTIN
Resepti-Italialainen perunasalaatti-1
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
KLÜMPER ILMAKUIVATTU KINKKU 80G
2,59 €
VARHAISPERUNA 0.9-1.1KG PUSSI
2,26 €
KURKKU 0,3-0,4KG SUOMI
0,40 €
RAJAMÄEN VALKOVIINIETIKKA 0,4L
3,49 €
VALIO VIOLA KEVYT TUOREJUUSTO TILLI 200G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO OMENATÄYSMEHU 1L PP
2,19 €
ROYAL KAPRIS 105/65G
2,49 €
LUOMU SALAATTISEKOITUS RASIA 100G
2,25 €
FOGLIA ORIENTALMIX SALAATTISEKOITUS 100G
1,65 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,19 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Maukas perunasalaatti, jonka kastike syntyy kädenkäänteessä tuorejuustoa ja omenatäysmehua yhdistämällä. Paahdettu kinkku tuo maukkaan säväyksen salaattiin.

Valmistusaineet

  • 800 g kiinteitä perunoita
  • 1 (n. 250 g) kurkku
  • 1 (100 g) punasipuli
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt tilli tuorejuustoa
  • 1 dl Valio omenatäysmehua
  • 3 rkl kapriksia
  • ½ pussia (à 150 g) salaattisekoitusta , esim. Provence
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  2. Leikkaa kurkku tikkumaisiksi paloiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita kurkku ja sipuli kulhoon. Lisää etikka, sokeri ja 1/4 tl suolaa. Sekoita.
  3. Kuori ja puolita perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Mausta lopulla suolalla (1/2 tl).
  4. Sekoita tuorejuusto ja mehu tasaiseksi kastikkeeksi.
  5. Yhdistä perunat, kurkku-sipuliseos, kaprikset ja kastike. Sekoita varoen. Lisää halutessasi myös salaattisekoitus kevyesti nostellen.
  6. Paahda kinkkuviipaleet leivinpaperin päällä uunin yläosassa 225 asteessa n. 8 min tai kunnes kinkut ovat rapeita.
  7. Murenna kinkut salaatin pinnalle. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.

Silli-perunasalaatti

  1. Korvaa kinkut sipulisillillä (säilyke). Valuta ja kuutioi n. 2 dl (150 g) silliä. Sekoita salaattiin.
  2. Tarjoa lisukesalaattina tai ruisleivän kanssa.

Resepti: Valio