Toggle Nav

Resepti-Itsenäisyyspäivän juustokakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Itsenäisyyspäivän juustokakku-1
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ARLA IHANA RAHKA VANILJA 200G LAKTOOSITON
2,15 €
ARLA INGMAN LUOMU KUOHUKERMA 2DL
1,25 €
ROBERTS BERRIE VILLIMUSTIKKA 100ML
2,19 €
PAKASTE MARJEX MUSTIKKA 1KG SUOMI
10,90 €
BONNE PREMIUM MUSTIKKAMEHU 1L
2,19 €
ARLA MEIJERIVOI NORMAALISUOLAINEN 500G VÄHÄLAKTOOSINEN
3,29 €
ARLA LAKTOOSITON MEIJERIVOI 500G VÄHEMMÄN SUOLAA
3,79 €
MC VITIE'S DIGESTIVE ORIGINAL 400G
1,95 €
DIGESTIVE SOKERITON 400G
2,29 €
FAZER VALKOINEN LEIVONTASUKLAA 100G
1,89 €
PANDA VALKOSUKLAALEVY 145G
1,99 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
0,99 €
DANSUKKER SIRO ERIKOISHIENO SOKERI 1KG
1,55 €
STEENBERGS RUOKASOODA BI KARBONAATTI 120G
3,39 €
MEIRA RUOKASOODA 125G
0,79 €

Sinivalkoinen itsenäisyyspäivän juustokakku kruunaa juhlapöydän. Herkullisen kakun täytteessä maistuvat vaniljarahka ja tuoreet mustikat. Kokeile reseptiä!

6 annosta

VALMISTUSAINEET

Pohja

  • 100 g Digestive-keksejä
  • 50 g Arla Meijerivoita

Täyte

  • 400 g Arla Ihana vaniljarahkaa
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 250 g Valkosuklaata
  • 150 g Mustikoita

Koristelu

  • 1 dl Arla kuohukermaa
  • 2 tl Mustikkamehua tai -sosetta
  • Ruokasoodaa
  • Sokeria
  • Mustikoita

VALMISTUSOHJE

Juustokakku

  1. Itsenäisyyspäivän juustokakku tarvitsee aikaa hyytymiseen, joten kakun tekeminen kannattaa aloittaa tarjoilua edeltävänä päivänä.
  2. Aloita itsenäisyyspäivän juustokakun valmistus pingottamalla leivinpaperi 16 cm halkaisijan kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  3. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se keksien joukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Voit halutessasi sipaista vuoan reunoille öljyä ja tomusokeria, jotta kakku irtoaisi vuoasta helpommin. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä rahkat kulhossa. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita se nopeasti rahkan joukkoon. Välttääksesi paakkujen muodostumista tämä vaihe kannattaa tehdä sähkövatkaimella. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma ja mustikat.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna juustokakun hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Koristelu

  1. Sekoita huolellisesti mustikkamehun tai -soseen joukkoon ripaus ruokasoodaa. Jätä seos muuttamaan väriä sillä aikaa, kun vaahdotat kerman. Jos mustikkamehu ei ole vielä sinertävää, kun olet vaahdottanut kerman, odota muutama minuutti.
  2. Sekoita mustikkamehu kermavaahdon joukkoon varovasti. Seos voi tässä vaiheessa vielä olla hieman lilaa, sillä värimuutos vaatii hieman aikaa. Jos väri pysyy lilana, lisää hieman ruokasoodaa. Mausta seos sokerilla ja levitä se tasaisesti juustokakun päälle.
  3. Viimeistele itsenäisyyspäivän juustokakku valkosuklaalla, mustikoilla ja tomusokerilla. Tarjoile kylmänä.

Resepti: Arla