Toggle Nav

Resepti-Itsenäisyyspäivän juustokakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Itsenäisyyspäivän juustokakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
PAKASTE PAKKASMARJA MUSTIKKA 200G SUOMI
2,29 €
VALIO KUOHUKERMA 3,3DL LAKTOOSITON
3,29 €
VALIO LUOMU KUOHUKERMA 3DL LAKTOOSITON
2,99 €
VALIO VIOLA TUOREJUUSTO VANILJA 200G LAKTOOSITON
2,19 €
PANDA VALKOSUKLAALEVY 145G
1,69 €
VALIO OIVARIINI JUOKSEVA 400ML LAKTOOSITON
3,59 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,19 €
MYLLÄRIN LUOMU 100% TÄYSJYVÄVEHNÄJAUHO 1KG
1,99 €
SUNNUNTAI ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
1,99 €
URTEKRAM LUOMU LEIVINJAUHE 80G
4,29 €
ESKIMO KAKKUPAPERILAJITELMA PYÖREÄ 15KPL
2,19 €

Valkosuklaa ja mustikka ovat tämän hyydytettävän juustokakun päämaut. Ne myös toistuvat kakussa kerroksittain, sillä kakkupohja on mustikkainen ja valkosuklainen tuorejuustomassa kätkeen sisäänsä mustikkayllätyksen. Itsenäsyyspäivän kunniaksi kakun voi tehdä astettä juhlavammaksi kimallespraylla.

16 annosta

Valmistusaineet

  • 150 g mustikoita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • ½ tl kardemummaa

Täyte

  • 3 + 1 liivatelehteä
  • 1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa
  • 2 prk (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 200 g valkosuklaata
  • 100 g mustikoita
  • 1 rkl sokeria

Koristeluun

  • kimallesprayta , helmiäinen
  • suklaakoristeita
  • nonparelleja

Valmistusohje

OHJE: Sekä kakkupohjaan että täytteeseen tarvittavat mustikat (yht. 250 g) käytetään soseutettuna. Ne kannattaa soseuttaa heti alussa.

POHJA

  1. Vaahdota muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, Oivariini, mustikkasose ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan ( Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Levitä taikina vuokaan.
  3. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja jätä se vuokaan.

TÄYTE

  1. Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma isossa kulhossa.
  2. Lämmitä yksi rasia tuorejuustoa ja paloiteltu suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon 3 valutettua liivatetta, kuumenna sekoitellen (älä anna kiehua) kunnes ovat sulaneet. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa.
  3. Valuta valkosuklaaseos kermavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada puolet tuorejuustomassasta kakkupohjalle.
  4. Ota 2 rkl mustikkasosetta ja kuumenna se esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen 1 liivate. Sekoita liivateseos loppuun mustikkasoseeseen. Lisää sokeri.
  5. Valuta mustikkasose vuokaan jättäen reunoista n. 3 cm ilman sosetta. Pistele sosetta tuorejuustomassaan ruokaveitsellä sinne tänne kakkua.
  6. Lusikoi loppu tuorejuustomassa tasaisesti päälle aloittaen reunoista, jotta mustikkakerros ei leviä reunaosaan, vaan jää piiloon. Kuvioi pintaa lusikan kärjellä.
  7. Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
  8. Irrota veitsellä kakku vuoan reunoista ja poista reunarengas. Siisti reunat esim. lämmitetyllä veitsellä. Koristele.

Resepti: Valio