Toggle Nav

Resepti-Joulupuuro

Varastossa
GTIN
Resepti-Joulupuuro
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
RISELLA PUURORIISI 1KG
2,29 €
VALIO EILA MAITOJUOMA 3% 1L LAKTOOSITON
2,19 €
MEIRA MANTELI KUORITTU 100G
3,29 €
URTEKRAM LUOMU MANTELI 100G
3,49 €
URTEKRAM LUOMU JAUHETTU KANELI 30G
1,95 €
MEIRA KANELI JAUHETTU 27G PUSSI
0,75 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €
URTEKRAM LUOMU PUURORIISI 500G
3,29 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Valmista jouluinen riisipuuro tällä kätevällä tavalla: keitä sekoittaen vain 15 min ja anna hautua kannen alla levyltä sivuun nostettuna itsekseen 45 minuuttia. Puuro syntyy vaivatta, ei pala pohjaan ja riisit säilyvät ehjinä.

4 annosta

Valmistusaineet

 • 2 dl vettä
 • 2 dl puuroriisiä
 • 1 l Valio Eila® maitojuomaa 3%

KOKEILE MYÖS

 • n. 1/2 tl suolaa
 • 1 kuorittu manteli
TARJOILUUN
 • Valio luumu-rusinakeittoa
KOKEILE MYÖS
 • kanelia, sokeria

Valmistusohje

 1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min. Sekoita välillä.
 2. Lisää maito vähitellen pienissä erissä siten, että seos pysyy koko ajan kiehuvana. Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan puulastalla pohjaa myöten sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan. Peitä kattila kannella. Nosta pois kuumalta levyltä viereiselle levylle. Anna hautua kypsäksi n. 45 min.
 3. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua. Lisää suola, sekoita.
 4. Lisää valmiiseen puuroon kuorittu manteli. Tarjoa puuro haluamallasi tavalla joko maidon tai luumu-rusinakeiton kanssa.
VINKKI

Joulupuuro on perinne, joka Suomessa juontaa juurensa 1800-luvulle. Riisipuuroa on keitetty kattilassa, mutta Itä-Suomen tapaan puuro on haudutettu uunissa. Jouluinen riisipuuro nautitaan yleensä kanelin, sokerin ja maidon kera. Myös voisilmä kuuluu joidenkin perheiden puuroperinteisiin. Luumu-rusinakeitto tai kanelitangolla maustettu luumu- tai sekahedelmäkiisseli antavat puurolle hyvää makua. Puuroon lisätty manteli tuottaa löytäjälleen hyvää onnea.

Resepti: Valio