Toggle Nav

Resepti-Juusto-pekonipiiras

Varastossa
GTIN
Resepti-Juusto-pekonipiiras
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
HK AMERIKANPEKONI 170G GLUTEENITON
2,29 €
VALIO PUNALEIMA EMMENTAL 17% 350G LAKTOOSITON
5,69 €
VALIO PUNALEIMA EMMENTAL 350G LAKTOOSITON
5,69 €
VALIO LUOMU RUOKAKERMA 10% 3DL LAKTOOSITON
2,49 €
VALIO RUOKAKERMA 10% 3,3DL LAKTOOSITON
2,59 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 10 KPL 580G
3,49 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 10 KPL 580G
2,19 €
PURJOSIPULI 0,3-0,4KG
0,65 €
PAKASTE MYLLYN PARAS VOITAIKINA 500G VÄHÄLAKTOOSINEN
3,19 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
MEIRA MUSKOTTIPÄHKINÄ JAUHETTU 23G PUSSI
1,69 €

Maukas juusto-pekonipiiras sopii tarjottavaksi illanistujaisissa tai osaksi noutopöytää.

8 annosta

Valmistusaineet

POHJA

  • 1 pkt voitaikinaa

TÄYTE

  • 200 g lämminsavukylkeä tai pekonia
  • 250 g purjoa
  • 200 g Valio Emmental punaleimaa raastettuna
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl Valio ruokakermaa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus muskottia

Valmistusohje

  1. Kauli taikina isommaksi levyksi. Nosta taikina Ø 28 cm:n vuokaan ja painele pohjaan sekä reunoille. Leikkaa liika taikina pois. Paina taikinareunoja vasten tukeva alumiinifoliorengas, ettei taikina luisu alas paiston aikana. Pistele pohja ja paista 200 asteessa 15 min. Ota pois alumiinifoliorengas.
  2. Valmista pohjan paistamisen aikana täyte. Kuutioi savukylki ja paista omassa rasvassaan. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi ja lisää se pannulle. Paista muutama min.
  3. Levitä seos esipaistetulle pohjalle. Lisää päälle juustoraaste.
  4. Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki, sekoita joukkoon ruokakerma. Mausta seos ja kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 min.
  5. Vinkki
  6. Kauli reunojen ylimääräinen taikina ja ota siitä pieniä kuvioita piparkakkumuoteilla. Koristele kuvioilla piirakan pinta.

Resepti: Valio