Toggle Nav

Resepti-Juustoiset mätimoussepalat

Varastossa
GTIN
Resepti-Juustoiset mätimoussepalat
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO CREME FRAICHE 150G LAKTOOSITON
1,69 €
ARLA LEMPI CREME FRAICHE 28% 200G LAKTOOSITON
1,65 €
VALIO HYVÄ SUOMALAINEN ARKI CREME FRAICHE 12% 180G LAKTOOSITON
1,35 €
ARLA INGMAN LUOMU KUOHUKERMA 2DL
1,29 €
VALIO KUOHUKERMA 2DL
1,39 €
VALIO KUOHUKERMA 2DL LAKTOOSITON
1,39 €
NÄMPNÄS RUOHOSIPULI RASIA 20G
2,19 €
PAKASTE ÄYRIÄISTUKKU MUIKUNMÄTI SUOMI 150G
24,90 €
PAKASTE ÄYRIÄISTUKKU SIIANMÄTI SUOMI 150G
20,90 €
PAKASTE ÄYRIÄISTUKKU KIRJOLOHENMÄTI SUOMI 250G
12,90 €
MALDON PIPPURIMYLLY 50G
5,35 €

Juustoiset mätimoussepalat ovat juhlava tarjottava esimerkiksi itsenäisyyspäivänä. Pienet suupalat valmistuvat nopeasti vain muutamasta ainesosasta. Kuvan mätimoussepalat on valmistettu käyttämällä kirjolohenmätiä. Voit kuitenkin käyttää kirjolohenmädin tilalla esimerkiksi siianmätiä tai muikunmätiä. Mikäli käytät pakastettua mätiä tuoreen mädin sijaan, muista sulattaa mäti ajoissa purkissa olevan ohjeen mukaan. Moussepalojen täyte valmistuu helposti ilman suurta vaivaa. Työvaiheista vaativimmat ovat kerman vaahdotus, juuston raastaminen ja ruohosipulin silppuaminen - helppoa siis! Täytteen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, säilytä täyte silloin jääkaapissa. Kun maku pääsee tekeytymään, on moussepalojen maku entistä parempi. Koristele jokainen pieni suupala mädillä ja halutessasi tuoreella ruohosipulilla. Juustoisten moussepalojen kanssa maistuu raikas kupliva juoma.

30 palaa

VALMISTUSAINEET

  • Ruisnappeja
  • 50g Kuusamon Juuston Emmental XO:ta
  • 100g mätiä (esimerkiksi siian tai kirjolohen)
  • 1dl kuohukermaa
  • 1dl ranskankermaa
  • Puolikas ruukku tuoretta ruohosipulua
  • 1 luomusitruunan kuori raastettuna
  • Suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

  1. Valuta mäti siivilässä. Raasta juusto hienoksi raasteeksi kulhoon.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää ranskankerma ja juusto kerman sekaan.
  3. Hienonna ruohosipuli hienoksi silpuksi. Lisää sipulit ja 2/3 mädistä seoksen sekaan.
  4. Mausta mustapippurilla, suolalla ja sitruunankuorella.Lusikoi täyte ruisnappien päälle ja koristele mädillä.

Resepti: Kuusamon Juusto