Toggle Nav

Resepti-Kalakeitto itse tehdyllä liemellä

Varastossa
GTIN
Resepti-Kalakeitto itse tehdyllä liemellä
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
E. ERIKSSON KIRJOLOHIFILE C-LEIKATTU 0,8-1,2KG SUOMI
23,99 €
E. ERIKSSON KIRJOLOHI KOKONAINEN 1,0-1,8KG SUOMI/RUOTSI
23,22 €
LUOMU SIPULI PUSSI 500G
2,09 €
SIPULI PUSSI 500G SUOMI
1,09 €
PALSTERNAKKA 1KPL 0,1-0,2KG
0,95 €
PURJOSIPULI 0,3-0,4KG
1,29 €
NÄMPNÄS TILLI RASIA 20G
2,39 €
PERUNA 2KG VIHREÄ PUSSI SUOMI KIINTEÄMALTOINEN
2,39 €
VALIO KUOHUKERMA 2DL
1,55 €
VALIO LUOMU KUOHUKERMA 2DL LAKTOOSITON
1,39 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,69 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,99 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
MEIRA LAAKERINLEHTI 4G PUSSI
1,15 €
MEIRA JODIOITU HIENO MERISUOLA 600G
1,85 €
MEIRA JODIOITU RUOKASUOLA 1KG
1,09 €

Kalaliemen keittäminen itse on varsin helppoa ja se kannattaa, sillä keitosta tulee todella maukas ja lempeä. 

8 annosta

VALMISTUSAINEET

KALALIEMI

  • 1 (n. 1 kg) kokonainen kirjolohi
  • 2 (200 g) sipulia
  • 1 (250 g) palsternakka
  • pala (200 g) juuriselleriä
  • pala (150 g) purjosipulia
  • 2 rkl Valio voita
  • 2 ½ l vettä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 8 laakerinlehteä
  • nippu tuoretta tilliä
  • 1 ½ tl suolaa

KALAKEITTOON

  • 1 kg kiinteää perunaa
  • 2 (200 g) sipulia
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl Valio kuohukermaa

VALMISTUSOHJE

  1. Poista kirjolohesta kidukset. Fileoi kala nahattomaksi.
  2. Puhdista sipulit ja juurekset: mikäli kuoret ovat siistejä ja mullattomia, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Sulata voi isossa kattilassa. Kuullota juurekset. Lisää kalan perkeet (pää, ruodot ja nahka) kattilaan.
  4. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti liemen pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja tillien varret. Säästä tillin lehdet keiton pinnalle, kääri ne kosteaan talouspaperiin ja säilytä jääkaapissa.
  5. Anna liemen kiehua 25 - 30 min. Mausta lopuksi suolalla. Siivilöi.
  6. Liemen kiehuessa kuori perunat ja sipulit. Kuutioi perunat ja hienonna sipulit. Ripottele suola kirjolohifileiden pinnalle. Paloittele fileet.
  7. Kuumenna kattilassa voi. Kuullota sipuli ja perunat. Lisää siivilöity kalaliemi.
  8. Anna kiehua n. 10 min, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kala ja kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  9. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta tilliä.
  10. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Resepti: Valio