Toggle Nav

Resepti-Kalakeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Kalakeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
E. ERIKSSON KIRJOLOHIFILE C-LEIKATTU 0,8-1,2KG SUOMI
33,90 €
E. ERIKSSON LOHIFILE C-LEIKATTU 450-550G NORJA
11,90 €
VALIO LUOMU RUOKAKERMA 10% 3DL LAKTOOSITON
2,49 €
VALIO RUOKAKERMA 10% 3,3DL LAKTOOSITON
2,59 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,59 €
PERUNA 0,9-1,1KG SUOMI
1,30 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Perinteinen kalakeitto on maittavaa perusruokaa, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun.

5 annosta

Valmistusaineet

  • 8 dl vettä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 - 2 (150 g) sipulia
  • 750 g perunaa
  • 600 g perattua lohta tai muuta kalaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl Valio Luomu™ ruokakermaa
  • 1 dl tilliä

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja hienonnetut sipulit. Keitä n. 5 min.
  2. Lisää perunat pieninä kuutioina. Jatka keittämistä 10 - 15 min tai kunnes kypsiä.
  3. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna. Mausta suolalla. Anna kiehua hiljaa 2 - 3 min. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja halutessasi voinokare.
  4. Tarjoa ruisleivän kanssa.

VINKKI: Lohi ja kirjolohi ovat helppokäyttöisiä kalakeitossa, koska niissä ei ole pieniä ruotoja. Voit käyttää keittoon myös haukea tai pikkukaloja, esim. ahvenia. Poista niistä kidukset ja sisälmykset. Huuhtele kalat kylmällä vedellä. Laita ne kattilaan. Lisää kylmää vettä, kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pois. Lisää suola, muutama maustepippuri, 1 - 2 laakerinlehteä sekä 1 sipuli ja 1 porkkana. Keitä hiljaa poreillen n. 20 min. Siivilöi, ota liemi talteen keittoa varten. Jos käytät kalojen lihaa, perkaa se ruodottomaksi ja lisää keittoon yhtä aikaa kerman kanssa.

Resepti: Valio