Toggle Nav

Resepti-Kana-valkosipulikeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Kana-valkosipulikeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
HELSINGIN MAKKARATEHDAS CHORIZO 240G
3,79 €
KARINIEMEN KANANPOJAN FILEESUIKALE VALKOSIPULI 450G
5,29 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 10 KPL 580G
3,49 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 10 KPL 580G
2,19 €
NÄMPNÄS TIMJAMI RASIA 20G
2,79 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,55 €
VALKOSIPULI 120G
0,75 €
UUDENMAAN HERKKU MAALAISLEIPÄ 400G
3,09 €
RAJAMÄEN 250ML LUOMU EKSTRA NEITSYTOLIIVIÖLJY
4,49 €
BORGES CLASSIC OLIIVIÖLJY 500ML
6,89 €
KNORR 18x10G KANALIEMIKUUTIO
2,09 €
BONG KANALIEMIKUUTIOT 12-PACK 120G
2,09 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
ADUKI SAVUSTETTU PAPRIKAJAUHE LUOMU 200G
5,89 €

Vampyyrit varokaa, valkosipulin tosifanien suosikkikeitto on täällä! Italialaistyyliseen broilerikeittoon kuuluu myös chorizomakkaraa, leipää ja muita Välimeren herkkuja. Kiehauta itsellesi etelän lämpöä ja makua päivään.

4 annosta

Valmistusaineet

  • 1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale valkosipuli 450 g
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 50 g chorizomakkaraa
  • 3 timjaminoksaa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1 l kanalientä
  • 4 kananmunaa
  • 8 viipaletta leipää rapeiksi paahdettuina
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuleista irrotetut kynnet kuorineen. Anna kynsien kypsyä öljyssä 15 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pehmeitä. Varo polttamasta! Nostele kypsät kynnet kattilasta lautaselle jäähtymään.
  2. Purista hieman jäähtyneistä kynsistä tahnamainen valkosipuli ulos (kuoria ei tarvita). 
  3. Hienonna chorizo ja paista palaset samassa kattilassa rapeiksi. Lisää loppuvaiheessa sekaan myös kanasuikaleet ja anna niiden ruskistua. 
  4. Lisää joukkoon timjaminoksista revityt lehdet, valkosipulitahna ja paprikajauhe. Sekoittele hetki ja kaada joukkoon kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suolan riittävyys.
  5. Annostele kiehuva keitto lämmitettyihin kulhoihin, riko jokaiseen kulhoon yksi kananmuna ja anna kananmunan hyytyä hetki. Riko paahdettua leipää keiton joukkoon ja tarjoile.

Resepti: Kariniemen