Toggle Nav

Resepti-Karamellisoitua kurpitsaa

Varastossa
GTIN
Resepti-Karamellisoitua kurpitsaa
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO CREME FRAICHE 150G LAKTOOSITON
Tarjoushinta 1,19 € Normaali hinta 1,69 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,59 €
VALIO VOI 500G NORMAALISUOLAINEN
Tarjoushinta 2,99 € Normaali hinta 3,89 €
ADUKI PEKAANIPÄHKINÄ LUOMU 100G
Tarjoushinta 4,99 € Normaali hinta 5,99 €
ADUKI PEKAANIPÄHKINÄ LUOMU 200G
10,99 €
URTEKRAM LUOMU VAAHTERASIIRAPPI 250ML
Tarjoushinta 5,39 € Normaali hinta 5,99 €
DANSUKKER TOMUSOKERI 500G
1,39 €
URTEKRAM LUOMU VANILJASOKERI 34G
Tarjoushinta 2,79 € Normaali hinta 3,99 €

Vaahterasiirapissa karamellisoitu kurpitsa on mainio jälkiruoka. Pekaanipähkinät sopivat kurpitsan makeaan makuun ja tuovat jälkiruoalle mukavaa purutuntumaa. Tarjoa lämpimän kurpitsan kanssa vaniljalla maustettua crème fraîchea tai vaniljajäätelöä.

4 annosta

Valmistusaineet

  • 500 g kurpitsaa
  • 2 rkl Valio voita
  • kanelitanko
  • ¼ tl suolaa
  • ½ dl vaahterasiirappia

Kokeile myös: 

  • ½ dl pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun:

  • 1 prk (150 g) Valio crème fraîchea
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeri 
    tai
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

  1. Kuori kurpitsa, poista siemenet. Paloittele n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sulata voi pannussa. Lisää kurpitsa ja katkaistun kanelitangin puolikkaat. Mausta suolalla.
  3. Kaada pannulle vaahterasiirappi. Paista, kunnes neste on haihtunut. Sekoita varoen, ettei kurpitsa soseudu.
  4. Lisää lopuksi pähkinät ja paista vielä hetki.
  5. Sekoita crème fraîcheen sokerit. Vatkaa kuohkeaksi.
  6. Tarjoa karamellisoitu kurpitsa lämpimänä vaniljafraîchen tai itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa.

Resepti: Valio