Toggle Nav

Resepti-Karamelli-persimonit

Varastossa
GTIN
Resepti-Karamelli-persimonit
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ARLA INGMAN LUOMU KUOHUKERMA 2DL
Tarjoushinta 1,09 € Normaali hinta 1,25 €
TAFFEL SUOLAPÄHKINÄT 300G
2,99 €
FAZER TUMMA SUKLAA 200G
2,19 €
FAZER TALOUSSUKLAA 200G TUMMA SUKLAA
2,19 €

Karamelli-persimonit ovat herkullinen lisä syksyn ja talven juhlapöytiin. Persimonien sesonkikausi on lokakuusta tammikuuhun. 

Valmistusaineet

  • 4 persimonia
  • 200 g toffeekaramelleja
  • ½ dl Arla Kuohukerma
  • muutama kourallinen suolattuja maapähkinöitä
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

  1. Huuhtele persimonit ja kaiverra kanta pois. Työnnä puutikku persimonin läpi, melkein pohjaan asti. Voit käyttää jäätelötikkuja tai puisia syömäpuikkoja. 
  2. Kuumenna karamellit ja kerma kattilassa ja sekoita saadaksesi karamellitahnasta tasaista ja juoksevaa. Kun karamellit ovat sulaneet, valuta karamellikuorrute persimonien päälle. Kääntele persimoneja, jotta kuorrute leviää tasaisesti. Jos sinulla on leivontaritilä, hyödynnä sitä. Anna jäähtyä hetken.
  3. Murskaa maapähkinöitä karkeasti veitsellä tai morttelissa. Siirrä sivuun odottamaa
  4. Sulata kattilassa tumma suklaa ja valuta karamelli-persimonien päälle. Ripottele suklaan päälle reilusti maapähkinärouhetta.

Vinkki: Lopputulos saa olla rouhean sotkuinen. Kun valutat sulatettua suklaata persimonien päälle, voit tehdä esimerkiksi raitoja tai kastaa vain toisen puoliskon suklaaseen. Jos haluat kuorrutteesta kovemman tarjoilua varten, laita kuorrutetut persimonit jäähtymään jääkaappiin.

Resepti: Arla