Toggle Nav

Resepti-Karitsanviulu

Varastossa
GTIN
Resepti-Karitsanviulu
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
REININ LIHA KARITSAN PAISTI VIULU 2,3-2,8KG SUOMI
62,89 €
MEIRA OREGANO 5G PUSSI
0,65 €
MEIRA SALVIA 12G TÖLKKI MAUSTE
1,85 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,55 €
VALKOSIPULI 120G
0,75 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €
VALIO LUOMU KUOHUKERMA 2DL LAKTOOSITON
1,29 €
VALIO KUOHUKERMA 2DL
1,55 €
MAIZENA RUSKEA SUURUS 250G GLUTEENITON
2,49 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
KEIJU 0,5L RYPSIÖLJY
2,19 €
PERUNA 0,9-1,1KG SUOMI
1,30 €
PALSTERNAKKA 0,3-0,35KG SUOMI
1,09 €
LUOMU PORKKANA PUSSI 500G SUOMI
1,99 €
PORKKANA PUSSI 1KG SUOMI
1,15 €
SIPULI PUSSI 500G SUOMI
0,95 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,59 €
MAKU PAISTOVUOKA 40X28X7CM RITILÄLLÄ TARTTUMATON PINNOITE
16,90 €

Valmistusaineet

  • Reinin karitsanpaisti, viulu (noin 2,3 – 2,8 kg)
  • oreganoa, timjamia, rosmariinia, salviaa (tuoreena noin kourallinen, kuivattuna ruokalusikallinen)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl öljyä
  • 6 - 10 valkosipulin kynttä

Valeluun:

  • 3 dl vahvaa kahvia
  • 3 rkl hunajaa tai kolme sokeripalaa
  • 2 dl kuohukermaa

Kastike:

  • 2 dl paistolientä
  • 1 rkl minttuhyytelöä
  • 1 dl kuohukermaa
  • (1 - 2 rkl tummaa Maizenaa)

Lisäksi: Perunoita, palsternakkaa, porkkanoita, sipulia

Valmistusohje

  1. Tee veitsellä paistin pintaan reikiä vinottain ja pistele reikiin valkosipulinkynsiä halkaistuna. Sekoita ruokaöljyyn yrtit, suola ja pippuri ja levitä seos paistin pinnalle. (Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä ja pitää folioon käärittyä paistia viileässä marinoitumassa.)
  2. Ota paisti huoneenlämpöön ainakin tunti ennen paistamista. Nosta paisti laakeaan uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Valmista valeluliemi, kaada puolet siitä paistin päälle ja käytä loput paistonaikaiseen valeluun. Aloita paistaminen 200 asteessa noin 15 min. Pienennä lämpöä ja kypsennä paistia 125 - 150 asteessa kahvi-kerma-hunaja -seoksella valellen. Mitä useammin valelet, sen kauniimman pinnan ja maun viulu saa. Jos liemi uhkaa kuivua pannulta, lisää loraus vettä tai kahvia.
  3. Kun lampaanpaistin sisälämpötila on 65 - 70 astetta, on paisti sisältä vielä punertava ja mehevä. Kun sisälämpötila on 75 astetta, on paisti täysin kypsää. Varaa kypsennysaikaa n. 1 1/2 tuntia kiloa kohti. Kun paistoaikaa on jäljellä noin 45 minuuttia, lisää uunivuokaan lohkotut juurekset. Anna kypsän paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen viipalointia.
Kastike:
  1. Siivilöi paistin liemi. Kuumenna kattilassa 2 dl paistinlientä, lisää kerma sekä minttuhyytelö. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, suurusta se tummalla kastikesuuruksella.
  2. Nosta paisti ja juurekset tarjoiluvadille. Tarjoa viipaloitu lampaanpaisti kastikkeen, minttuhyytelön ja raikkaan salaatin kanssa.