Resepti-Kasvisletut
Varastossa
GTIN
Resepti-Kasvisletut
Kasvisletut ovat oikeata gourmet-kotiruokaa, varsinkin sadonkorjuun aikaan. Kasvisten lempeä maku yhdistettynä rapeaan paistopintaan ja raikkaaseen puolukka-raejuustoon vie kielen mennessään.
VALMISTUSAINEET
- 2 luomu kananmunaa
- 5 dl Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrahiutaleita
- 1 dl (n. 5 cm:n pala) purjoa
- puolikas (50 g) palsternakkaa
- ½ tl suolaa
- ripaus muskottia
- ripaus jauhettua valkopippuria
- ½ tl sokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 50 g Valio Luomu™ voita sulatettuna
Paistamiseen:
- Valio Luomu™ voita
VALMISTUSOHJE
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito.
- Lisää jauhot ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
- Halkaise purjo ja huuhdo se huolella. Hienonna. Kuori ja raasta palsternakka. Lisää purjo ja palsternakka, sulatettu voi sekä kaikki loput aineet taikinaan. Sekoita.
- Anna taikinan turvota mielellään 15 - 30 min.
- Paista taikinasta voissa pannulla pieniä, n. 1 cm:n paksuisia lettuja. Pannu saa olla melko kuuma, näin saat lettuihin rapean pinnan. Tarkista lettujen kypsyys, alenna tarvittaessa hiukan levyn lämpötilaa.
- Tarjoa raejuuston, puolukkasurvoksen ja perunamuusin kanssa.