Toggle Nav

Resepti-Kasvisvoileipäkakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Kasvisvoileipäkakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO VIOLA KEVYT TUOREJUUSTO RUOHOSIPULI 200G LAKTOOSITON
1,99 €
VALIO CREME FRAICHE 150G LAKTOOSITON
1,69 €
VALIO HYVÄ SUOMALAINEN ARKI CREME FRAICHE 12% 180G LAKTOOSITON
1,35 €
VALIO KUOHUKERMA 2DL
1,29 €
VALIO LUOMU KUOHUKERMA 2DL LAKTOOSITON
1,39 €
VALIO AURA SINIHOMEJUUSTO MURENNETTU 150G
4,39 €
VALIO LUOMU VANHANAJAN TÄYSMAITO 1 L
1,09 €
VALIO EILA MAITOJUOMA 3% 1L LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO VAPAAN LEHMÄN KEVYTMAITO 1L
0,99 €
VALIO EILA KEVYTMAITOJUOMA 1L LAKTOOSITON
2,19 €
OMENA GRANNY SMITH 0,9-1,1KG
2,49 €
LUOMU PORKKANA 1KG SUOMI
2,59 €
MAILLE DIJON SINAPPI 215G
2,79 €
GREY POUPON DIJON SINAPPI 215G
2,79 €
UOTILAN AITO PÄLKÄNEEN PERUNALIMPPU 450G
3,59 €
UUDENMAAN HERKKU PERUNALIMPPU 450G
Tarjoushinta 2,69 € Normaali hinta 3,19 €
OULULAINEN REILU TÄYSJYVÄVIIPALE 550G
1,75 €
FAZER TÄYSJYVÄPAAHTO 535G
1,69 €

Voileipäkakku on maukas tarjottava myös kasvistäytteellä. Raikas kasvisvoileipäkakku sopii hyvin kevään ja kesän juhlapöytiin.

6 annosta

VALMISTUSAINEET

  • 6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää , esim. Fazer
  • 6 viipaletta perunalimppua , esim. Pälkäneen

Omena-porkkanatäyte:

  • 1 iso hapahko omena
  • 1 (80 g) porkkana
  • 1 prk (180 g) Valio Arki® crème fraîchea
  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
  • 2 rkl karkeaa Dijon-sinappia

Aura täyte:

  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
  • 1 ½ dl (75 g) Valio AURA® murua

Kostutukseen:

  • 3/4 - 1 dl Valio maitoa

Kuorrutukseen:

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
  • 1 dl Valio kuohukermaa

VALMISTUSOHJE

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteistä: Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Raasta porkkana. Yhdistä kaikki aineet. Yhdistä myös AURA täytteen aineet.
  2. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi.
  3. Laita tarjoiluvadin pohjalle peräkkäin 3 viipaletta tummaa leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle ensin ohut sipaisu AURA täytettä ja sitten 1/3 omena-porkkanatäytteestä.
  4. Nosta päälle vaaleat leipäviipaleet. Kostuta. Sipaise AURA täytettä ja lisää 1/3 toisesta täytteestä.
  5. Nosta päälle 3 tummaa leipäpalaa. Kostuta. Levitä sipaisu AURA täytettä sekä päälle loput omena-porkkanatäytteestä.
  6. Laita päälle vielä 3 vaaleaa leipäpalaa. Kostuta kevyesti ja peitä kakku kelmulla.
  7. Laita voileipäkakun päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 1 - 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
  8. Tasoita kakun reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Levitä tuorejuustovaahto kakun pinnalle ja reunoille. Koristele esim. tuoreilla yrteillä.

Vinkki:

Kostutuksen määrään vaikuttaa se, miten tiivistä käyttämäsi leipä on sekä se, kuinka pian voileipäkakku tarjotaan valmistuksen jälkeen. Säilytyksen aikana leipä mehevöityy.

Resepti: Valio