Toggle Nav

Resepti-Kermainen bouillabaisse

Varastossa
GTIN
Resepti-Kermainen bouillabaisse
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
E. ERIKSSON KIRJOLOHIFILE C-LEIKATTU 0,8-1,2KG SUOMI
23,99 €
E. ERIKSSON LOHIFILE C-LEIKATTU 0,9-1,1KG NORJA
27,39 €
PAKASTE FINDUS LOHIKUUTIOT 300G
6,39 €
PAKASTE ÄYRIÄISTUKKU KUORITTU KATKARAPU KYPSÄ JUMBO 200G
6,39 €
PAKASTE ÄYRIÄISTUKKU VIHERSIMPUKKA 1/2 KUORESSA ESIKEITETTY 500G
8,90 €
VALIO RUOKAKERMA MUSTAPEKKA PIPPURIJUUSTO 2,5DL UHT LAKTOOSITON
2,49 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
SIPULI PUSSI 500G SUOMI
1,09 €
NÄMPNÄS TILLI RASIA 20G
2,39 €
NÄMPNÄS RUOHOSIPULI RASIA 20G
2,69 €
MUTTI TOMAATTIMURSKA 400G
1,19 €
COPPOLA 400G POLPA TOMAATTIMURSKA
1,65 €
TOUCH OF TASTE KALAFONDI 180ML
3,49 €
MEIRA JODIOITU HIENO MERISUOLA 600G
1,85 €
MEIRA JODIOITU RUOKASUOLA 1KG
1,09 €

Bouillabaisse on klassinen, ranskalainen kalapata, jossa kasvisten ja kalan sekä simpukoiden muodostama täyteläinen makujen harmonia on vertaansa vailla.

VALMISTUSAINEET

  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 1 pieni (250 g) fenkoli
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 800 g perattua kalaa,esim lohta
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl Valio Eila® voita
  • 1 (400 g) tomaattimurskaa
  • 7 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • 200 - 300 g simpukoita / muita mereneläviä
  • 2 prk (à 2,5 dl) Valio ruokakermaa Mustapekka®
  • 1 dl tilliä,ruohosipulia tai kirveliä

VALMISTUSOHJE

  1. Leikkaa porkkanat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna sipuli. Poista kalafileestä nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Ripota 1/2 tl suolaa kalapalojen joukkoon.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja sipuli kattilaan. Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
  4. Lisää tomaattimurska. Sekoita ja anna kuumentua.Lisää vesi, liemikuutio ja 1 tl suolaa.
  5. Anna kiehua n. 15 min. Lisää kattilaan kalat, äyriäiset ja kerma.
  6. Anna hautua, kunnes keitto on kypsää (n. 5 min).
  7. Tarkista suola. Lisää keiton pinnalle hienonnettu tilli.
  8. Tarjoa Bouillabaisse ruisleivän kera.

Resepti: Valio