Toggle Nav

Resepti-Kermainen bouillabaisse

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Kermainen bouillabaisse
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Bouillabaisse on klassinen, ranskalainen kalapata, jossa kasvisten ja kalan sekä simpukoiden muodostama täyteläinen makujen harmonia on vertaansa vailla.

VALMISTUSAINEET

  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 1 pieni (250 g) fenkoli
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 800 g perattua kalaa,esim lohta
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl Valio Eila® voita
  • 1 (400 g) tomaattimurskaa
  • 7 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • 200 - 300 g simpukoita / muita mereneläviä
  • 2 prk (à 2,5 dl) Valio ruokakermaa Mustapekka®
  • 1 dl tilliä,ruohosipulia tai kirveliä

VALMISTUSOHJE

  1. Leikkaa porkkanat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna sipuli. Poista kalafileestä nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Ripota 1/2 tl suolaa kalapalojen joukkoon.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja sipuli kattilaan. Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
  4. Lisää tomaattimurska. Sekoita ja anna kuumentua.Lisää vesi, liemikuutio ja 1 tl suolaa.
  5. Anna kiehua n. 15 min. Lisää kattilaan kalat, äyriäiset ja kerma.
  6. Anna hautua, kunnes keitto on kypsää (n. 5 min).
  7. Tarkista suola. Lisää keiton pinnalle hienonnettu tilli.
  8. Tarjoa Bouillabaisse ruisleivän kera.

Resepti: Valio