Toggle Nav

Resepti-Kermainen lohikeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Kermainen lohikeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ELÄMÄNI RESEPTIT, SAMI KURONEN
24,95 €
E. ERIKSSON KIRJOLOHIFILE C-LEIKATTU 0,8-1,2KG SUOMI
23,99 €
VALIO RUOKAKERMA 10% 3,3DL LAKTOOSITON
2,59 €
VALIO LUOMU RUOKAKERMA 10% 3DL LAKTOOSITON
2,59 €
PERUNA 1KG KELTAINEN PESTY SUOMI
1,39 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,95 €
LUOMU SIPULI PUSSI 500G
2,09 €
MEIRA LAAKERINLEHTI 4G PUSSI
1,15 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,69 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,99 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
MEIRA KARKEA MERISUOLA 800G
0,75 €

Maistiainen Sami Kurosen Elämäni reseptit-ruokakirjasta. Viileneviin syyspäiviin lämmintä kalakeittoa!

Valmistusaineet

  • 700 g merilohta
  • 2-3 rkl merisuolaa
  • 8-10 keskikokoista perunaa
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 1 iso sipuli
  • n. 10 kokonaista valkopippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 dl kermaa
  • 1 nippu tilliä
  • voita

Valmistusohje

  1. Irrota lohifileestä nahka ja nypi ruodot pois. Leikkaa kuutioiksi ja ripottele merisuolaa päälle. Anna maustua huoneenlämmössä keiton valmistuksen ajan.
  2. Kuori ja lohko perunat. Kuullota pilkottu sipuli ja perunat voissa kattilassa.Lisää vesi, valkopippurit, kalaliemikuutiot ja laakerinlehdet. Anna kypsyä niin kauan, että perunat ovat melkein kypsiä.
  3. Pyyhi lohenpaloista ylimääräinen suola pois ja lisää joukkoon. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta.
  4. Lisää lopuksi nippu tilliä ja tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.