Toggle Nav

Resepti-Kermainen lohikeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Kermainen lohikeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ELÄMÄNI RESEPTIT, SAMI KURONEN
Tarjoushinta 22,90 € Normaali hinta 24,95 €
E. ERIKSSON KIRJOLOHIFILE C-LEIKATTU 0,8-1,2KG SUOMI
33,90 €
VALIO RUOKAKERMA 10% 3,3DL LAKTOOSITON
2,59 €
VALIO LUOMU RUOKAKERMA 10% 3DL LAKTOOSITON
2,49 €
LUOMU PERUNA PUSSI NOIN 0,9-1,1KG SUOMI
3,79 €
PERUNA 1KG KELTAINEN PESTY SUOMI
0,99 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,59 €
LUOMU RUUKKUTILLI SUOMI
2,69 €
MEIRA VALKOPIPPURI KOKONAINEN 34G PUSSI
1,79 €
KNORR 10X10G KALALIEMIKUUTIO
1,49 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,59 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,99 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
MEIRA KARKEA MERISUOLA 800G
0,75 €

Maistiainen Sami Kurosen Elämäni reseptit-ruokakirjasta. Viileneviin syyspäiviin lämmintä kalakeittoa!

Valmistusaineet

  • 700 g merilohta
  • 2-3 rkl merisuolaa
  • 8-10 keskikokoista perunaa
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 1 iso sipuli
  • n. 10 kokonaista valkopippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 dl kermaa
  • 1 nippu tilliä
  • voita

Valmistusohje

  1. Irrota lohifileestä nahka ja nypi ruodot pois. Leikkaa kuutioiksi ja ripottele merisuolaa päälle. Anna maustua huoneenlämmössä keiton valmistuksen ajan.
  2. Kuori ja lohko perunat. Kuullota pilkottu sipuli ja perunat voissa kattilassa.Lisää vesi, valkopippurit, kalaliemikuutiot ja laakerinlehdet. Anna kypsyä niin kauan, että perunat ovat melkein kypsiä.
  3. Pyyhi lohenpaloista ylimääräinen suola pois ja lisää joukkoon. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta.
  4. Lisää lopuksi nippu tilliä ja tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.