Resepti-Kerrospasha
Varastossa
GTIN
Resepti-Kerrospasha
Perinteinen pasha on täyteläinen pääsiäisherkku, joka tehdään maitorahkasta, kermasta, voista ja kananmunista. Tämä ohje tarjoaa kevyemmän ja raikkaamman vaihtoehdon pashan makuja kunnioittaen.
4 annosta
VALMISTUSAINEET
- 1 ½ dl kivettömiä vihreitä viinirypäleitä
- 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
- ¼ dl lemon curdia (sitruunatahnaa) TAI 0.75 dl persikkaa soseutettuna
Koristeluun:
- ½ dl paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja
VALMISTUSOHJE
- Voit tehdä samalla ohjeella joko valutetun, kumottavan pashan tai sekoitetun hedelmäpashan.
- Leikkaa viinirypäleet puolikkaiksi. Sekoita ne rahkan joukkoon.
- Notkista lemon curd lusikalla sekoittaen. Jos käytät persikkaa, soseuta persikanpuolikkaat sauvasekoittimella tai hienonna veitsellä. Lisää persikoihin hiukan sokeria.
Valutettu pasha:
- Lusikoi rahka-viinirypäleseos ja lemon curd tai persikkasose kerroksittain suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen. Anna valua kelmulla peitettynä yön yli. Kumoa lautaselle. Koristele mantelilastuilla.
Sekoitettu hedelmäpasha:
- Lusikoi jälkiruokalaseihin kerroksittain rahka-viinirypäleseosta ja lemon curdia tai persikkasosetta.
- Ripota annoksille mantelilastuja juuri ennen tarjoilua.
Vinkki:
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla keskilämmöllä.