Toggle Nav

Resepti-Kesäpotut eli hyrskypotut

Varastossa
GTIN
Resepti-Kesäpotut eli hyrskypotut
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO SMETANA 120G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,79 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,49 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
KEVÄTSIPULI 1KPL SUOMI
2,39 €
NÄMPNÄS TILLI RASIA 20G
2,19 €
TILLI PAKATTU 30G SUOMI
1,65 €
MALDON MERISUOLAMYLLY 55G
5,69 €
MALDON MERISUOLAHIUTALEET 250G
5,99 €
MILL & MORTAR SUOLAHIUTALE PYRAMIDI 70G
7,10 €
MEIRA JODIOITU RUOKASUOLA 1KG
1,09 €

Tämä resepti-idea juontaa juurensa Savon sydämeen, jossa hyrskypotut maistuvat etenkin juhannuksena. Hyrskypotut ovat mitä parhainta kesäruokaa!

4-6 annosta

Valmistusaineet

  • 1 kg uusia perunoita
  • 50 g Valio voimakassuolaista voita
  • 1 ruukku (1/2 dl hienonnettuna) ruohosipulia
  • 1 ruukku (1 dl hienonnettuna) tilliä
  • 3 (50 g) kevätsipulia varsineen
  • 1 prk (120 g) Valio Eila® smetanaa
  • suolaa myllystä

Valmistusohje

  1. Keitä harjatut perunat (meri)suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta keitinvesi kannen avulla. Sulata perunoiden joukkoon voi.
  3. Hienonna yrtit, leikkaa kevät- tai kesäsipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää yrtit, sipulit ja smetana kattilaan perunoiden joukkoon. Rouhi päälle suolaa.
  4. Aseta kattilankansi paikoilleen ja ravista voimakkaasti.
  5. Nauti kesäpotut kesäruoan lisukkeena, kuten grilliruoan, sillin tai savukalan kanssa.

Resepti: Valio