Toggle Nav

Resepti-Kuohkea bataattikeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Kuohkea bataattikeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ARLA LEMPI FRAICHE KERMA 2DL LAKTOOSITON
Tarjoushinta 1,39 € Normaali hinta 1,55 €
BATAATTI 0,4-0,5KG
2,25 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,55 €
VALKOSIPULI 120G
0,75 €
NÄMPNÄS TIMJAMI RASIA 20G
2,79 €
KNORR 18x10G KANALIEMIKUUTIO
2,09 €
KNORR LUOMU KANALIEMIKUUTIO 12KPL 120G
2,15 €
MAGGI KASVISLIEMIKUUTIO 16KPL 168G
2,09 €
HERBAMARE LUOMU KASVISLIEMIKUUTIO 8X11G
3,69 €
OLVI KEVYTOLO 0,5L RAIKAS KIVENNÄISVESI
1,65 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Täydellisen kuohkea bataattikeitto hivelee aisteja pehmeydellään ja maullaan. Hienostunut samettinen ja kuohkea koostumus tekee reseptistä klassikkoainesta.

Valmistusaineet

  • 1 l vettä
  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio
  • n. 900 g bataattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk ( 2 dl ) Arla Lempi Fraîche -kerma
  • Fraîche kerma laktoositon
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 2 rkl timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Kiehauta reilu litra vettä kattilassa ja sulata sinne liemikuutio. Kuori bataatit ja leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Nosta bataatit kiehuvaan liemeen ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes bataatinpalat ovat täysin kypsiä ja hajoavat helposti haarukalla kokeiltaessa. Ota keitinlientä talteen 3-4 dl ja valuta loput pois.
  3. Soseuta bataatit sauvasekoittimella liemen kanssa hienoksi soseeksi. Mausta suolalla ja purista joukkoon valkosipulinkynsi.
  4. Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi, kunnes vispilästä jää vaahtoon selkeät kuviot. Laita bataattisose takaisin liedelle miedolle lämmölle. Ota kolme reilua ruokalusikallista vaahtoa talteen ja sekoita loput soseen joukkoon varovasti nostellen, ettei vaahtoisuus katoa.
  5. Kaada joukkoon kivennäisvesi ja sekoita hellästi. Nosta kattila liedeltä.
  6. Sekoita talteen otetun vaahdon sekaan hienonnettu timjami. Annostele keitto lautasille, tiputtele päälle timjamikermaa ja vedä lusikan kärjellä tipat kuvioiksi keiton pintaan. Tarjoile heti.

Resepti: Arla