Toggle Nav

Resepti-Kurosen sämpylät

Varastossa
GTIN
Resepti-Kurosen sämpylät
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
MYLLYN PARAS 2KG EMÄNNÄN VEHNÄJAUHO PUOLIKARKEA
1,59 €
SUNNUNTAI LUOMU ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
3,49 €
ELOVENA PLUS VEHNÄLESE 160G
0,99 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
VOI HYVIN LUOMU HUNAJATUUBI 250G
5,89 €
ELÄMÄNI RESEPTIT, SAMI KURONEN
24,95 €

Reseptimaistiainen Sami Kurosen Elämäni reseptit-kirjasta. 

Valmistusaineet

  • 6 dl vettä
  • 25 g hiivaa tai 1 pss
  • kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl vehnäleseitä
  • 12 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja ja vehnäleseet. Sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen.Taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä liinalla ja anna kohota tunti lämpimässä paikassa.
  2. Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja kaada taikina jauhojen päälle. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi jauhoisilla käsillä.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät saavat väriä pintaan.