Toggle Nav

Resepti-Kurpitsa omenakeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Kurpitsa omenakeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
ADUKI VALKOINEN PAPU LUOMU 500G
2,89 €
OMENA 0,9-1,1KG SUOMI
3,40 €
VALIO HEDELMÄTARHA LUOMU OMENATÄYSMEHU 1L
2,29 €
VALIO LUOMU RUOKAKERMA 10% 3DL LAKTOOSITON
2,49 €
VALIO LUOMU TURKKILAINEN JOGURTTI 400G
1,85 €
HERBAMARE LUOMU KASVISLIEMIKUUTIO 8X11G
Tarjoushinta 2,49 € Normaali hinta 3,69 €
HERBAMARE LUOMU KASVISLIEMIKUUTIO 8X9,5G VÄHÄSUOLAINEN
3,69 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €

Soseutettu kurpitsakeitto saa makua tilkkasesta omenamehua ja sakeutta valkoisista pavuista. Keiton kanssa tarjotaan raikasta jogurtti-omenaraastetta.

4 annosta

Valmistusaineet

  • 1 kg myskikurpitsaa (n. 650 g hedelmälihaa)
  • 5 dl vettä
  • 1 luomukasvisliemikuutio
  • 2 (200 g) sipulia
  • 1 pkt (à 285) kypsiä, valkoisia papuja , esim gogreen luomupavut
  • 2 dl Valio Luomu™ ruokakermaa
  • 1 ½ dl Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehua
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • ½ tl suolaa

Jogurtti-omenaraaste

  • 2 dl Valio turkkilaista luomujogurttia
  • 300 g kotimaisia omenoita
  • 1 tl sokeria tai hunajaa

Valmistusohje

  1. Halkaise kurpitsa. Koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Poista kuori. Paloittele hedelmäliha kuutioiksi.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää joukkoon kurpitsapalat ja lohkotut sipulit. Keitä kannen alla 10 - 15 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  3. Lisää joukkoon huuhdotut pavut. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Lisää ruokakerma, mehu ja mausteet. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  5. Mittaa jogurtti kulhoon. Raasta omenat karkealla raastinterällä, lisää joukkoon. Mausta seos tarvittaessa sokerilla tai hunajalla.
  6. Lisää keittoannoksiin jogurtti-omenaraastetta. Tarjoa pääruokana tai alkuruokakeittona (6:lle).

Resepti: Valio