Toggle Nav

Resepti-Kurpitsakeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Kurpitsakeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO VIOLA TUOREJUUSTO SITRUUNA 200G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO VIOLA TUOREJUUSTO APPELSIINI 200G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO APPELSIINITÄYSMEHU 1 L
2,19 €
PORKKANA PUSSI 1KG SUOMI
1,15 €
LUOMU PORKKANA PUSSI 500G SUOMI
1,99 €
PERUNA 2KG PUNAINEN PUSSI SUOMI JAUHOINEN
Tarjoushinta 1,99 € Normaali hinta 2,55 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,59 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,55 €
VALKOSIPULI 120G
0,75 €
BONG KASVISLIEMIKUUTIOT 12-PACK 120G
2,09 €
HERBAMARE LUOMU KASVISLIEMIKUUTIO 8X11G
3,69 €
SPICE UP! MAKEA THAI CHILIKASTIKE 500ML
2,79 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €
ADUKI KURPITSANSIEMEN LUOMU 400G
5,05 €
GOGREEN KURPITSANSIEMENET 300G
2,99 €

Kurpitsakeittoon käytetään satoisaa, kelta-oranssia talvikurpitsaa. Porkkana ja appelsiinitäysmehu syventävät keiton väriä ja antavat lisämakua. Tarjoa keitto rapeakuorisen maalaisleivän kera.

5 annosta

Valmistusaineet

  • n. 750 g keltaista talvikurpitsaa (500 g kuorittuja kuutioita)
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 (250 g) porkkanaa
  • 2 (300 g) jauhoista perunaa , esim. van Gogh
  • 2 - 3 (300 g) sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta
  • 2 dl Valio appelsiinitäysmehu perinteistä
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa

Tarjoiluun

  • paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

  1. Kurpitsan esikäsittely: Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto.
  2. Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kurpitsa- ja porkkanapalat sekä kuutioidut perunat ja hienonnetut sipulit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen kypsiksi.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta. Lisää mehu ja tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.
  4. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä. Tarjoa niitä keiton pinnalla. 

VINKKI
* Kokeile sitruunatuorejuuston tilalla myös Valio Viola® appelsiini -tuorejuustoa.
* Keskikokoisesta talvikurpitsasta (n. 3 kg) saa kuoren, siementen ja rihmaston poistamisen jälkeen n. 2 kg maltoa.

Resepti: Valio