Toggle Nav

Resepti-Kylmäsavulohipiirakka

Varastossa
GTIN
Resepti-Kylmäsavulohipiirakka
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
HYVÄ APAJA KYLMÄSAVULOHIVIIPALEET 150G
6,79 €
VALIO OIVARIINI JUOKSEVA 400ML LAKTOOSITON
3,59 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,99 €
VALIO VIOLA KEVYT TUOREJUUSTO TILLI 200G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO RUOKAKERMA 10% 3,3DL LAKTOOSITON
2,59 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 10 KPL 580G
3,49 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 10 KPL 580G
2,19 €
MYLLÄRIN LUOMU LEIVONTAKARKEA VEHNÄJAUHO 1KG
1,65 €
SUNNUNTAI ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
1,99 €
URTEKRAM LUOMU LEIVINJAUHE 80G
4,29 €
MYLLÄRIN LUOMU RUISJAUHO 1KG
1,65 €

Todella helppo kylmäsavulohipiirakka sopii illanistujaisista juhlabuffettiin. Piirakan voi tarjota sellaisenaan tai yhdessä raikkaan salaatin kanssa.

10 annosta

Valmistusaineet

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 2 rkl vettä
Täyte
  • 1 (100 g) sipuli
  • 300 g kylmäsavulohta
  • 1 (50 g) suolakurkku tai maustekurkku
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt tilli tuorejuustoa
  • 2 dl Valio ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini ja vesi. Vaivaa tasaiseksi
  2. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille
  3. Hienonna sipuli ja kylmäsavulohi. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Levitä sipuli, kala ja kurkkukuutiot kauttaaltaan piirakkapohjalle.
  4. Sekoita tuorejuusto, kerma, munat ja pippuri kulhossa.
  5. Kaada seos piirakkavuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 25 - 30 min. Nosta vielä hetkeksi (n. 3 min) uunin yläosaan, jotta pinta saa hieman väriä.
  6. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Rukiisempi piirakkapohja: Rukiisemman piirakkapohjan valmistat korvaamalla vehnäjauhoista 1/2 dl täysjyväruisjauhoilla.

Resepti: Valio