Toggle Nav

Resepti-Kylmäsavulohipizza

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Kylmäsavulohipizza
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Rukiinen pizzapohja saa pinnalleen sipulista voisulaa juuri ennen uuniin menoa. Rapsakka pizzapohja päällystetään paiston jälkeen Suomi-henkeen kylmäsavulohella ja paistetuilla sienillä, esim. suppilovahveroilla ja suolakurkulla. Herkun kruunaa kirpakka sitruunafraîche.

2 pyöreää pizzaa

Valmistusohje

Ruispizzapohja

  • 25 g (½ pkt) hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl Valio Oivariini® juoksevaa


Täyte

  • 200 g sipulia viipaleina
  • 50 g Valio voita
  • ½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 200 g sieniä , tuoreita tai pakastettuja
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 100 g pieniä suolakurkkuja lohkoina
  • mustapippuria myllystä

Sitruunainen crème fraîche

  • 1 prk (150 g) Valio crème fraîchea
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusaineet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
  3. Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min. Valmista sillä aikaa täyte.
  4. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon nokare voita. Paista nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle. Sulata pannulla loppu voi. Lisää sipuli ja tilli, kiehauta.
  5. Pistele pizzapohjat haarukalla. Sivele tilli-voisulalla ja levitä sipulit tasaisesti pohjille.
  6. Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.
  7. Yhdistä sillä aikaa sitruunaisen crème fraîchen ainekset.
  8. Lisää kylmäsavulohiviipaleet , sienet ja suolakurkku. Rouhi päälle pippuri. Lusikoi päälle sitruunainen fraîche.

Resepti: Valio