Toggle Nav

Resepti-Lakritsiglaseerattua karitsaa yrtti-parmesaanipolentalla

Varastossa
GTIN
Resepti-Lakritsiglaseerattua karitsaa yrtti-parmesaanipolentalla
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
PAKASTE FAMILIA KARITSAN PAAHTOPAISTI 0.7-1.1KG
38,39 €
PARMAREGGIO PARMIGIANO REGGIANO D.O.P. 12KK JUUSTO 150G
5,29 €
PARMAREGGIO GRANA PADANO JUUSTO 16KK 150G
4,69 €
PARMAREGGIO LUOMU PARMIGIANO REGGIANO 24KK 150G
6,99 €
PARMAREGGIO PARMESAANI 30KK JUUSTORAASTE 60G
3,59 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,89 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 200G
2,69 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
NÄMPNÄS TIMJAMI RASIA 20G
2,19 €
DIVELLA POLENTA MAISSIJAUHO 500G
2,59 €
KIKKOMAN SOIJAKASTIKE 150ML
3,49 €
KIKKOMAN SOIJAKASTIKE 150ML VÄHEMMÄN SUOLAA
4,59 €
KIKKOMAN LUOMU SOIJAKASTIKE 250ML
5,59 €
TERRASANA LUOMU PONZU-SOIJAKASTIKE 250ML
8,95 €
KEIJU 0,5L RYPSIÖLJY
2,49 €
KEIJU JUOKSEVA RYPSIÖLJYVALMISTE 500ML
1,79 €
URTEKRAM RUOKOSOKERI LUOMU 500G
2,29 €
DANSUKKER REILUN KAUPAN RUOKOKIDESOKERI 500G
1,85 €
RAJAMÄEN VAALEA BALSAMIETIKKA 0,4L
4,39 €
FILOS DELUXE TUMMA BALSAMIETIKKA 250ML
2,89 €
DE CECCO BALSAMICO DI MODENA 250ML
6,49 €
MALDON PIPPURIMYLLY 50G
5,35 €
MEIRA MUSTAPIPPURI ROUHITTU 35G TÖLKKI
2,09 €
MEIRA JODIOITU RUOKASUOLA 1KG
1,09 €

Lakritsiglaseeratusta karitsan paahtopaistista syntyy juhlava pyhäinpäivän ateria, kun se tarjotaan yrtti-parmesaanipolentan kanssa. Tämä herkullinen päivällispöydän kruunu kypsyy nopeasti ja kaiken lisäksi se valmistuu yllättävän helposti! Paahtopaisti on yksi karitsan mureimmista osista ja sen maku on lammasta miedompi. Muistathan ottaa lihan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Yhtä tärkeää on malttaa antaa lihan vetäytyä hetken foliossa ennen tarjoilua. Lakritsi on yllättävä makupari karitsalle, mutta se toimii marinoinnissa ja kastikkeen mausteena loistavasti. Kokeile ja ihastu!

4 annosta

VALMISTUSAINEET

Paahtopaisti:

  • 1 pkt (4 kpl / n. 700 g) Familia karitsan paahtopaistia
  • tilkka öljyä
  • n. 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Lakritsiglaseeraus:

  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl ruokosokeria
  • 2 rkl lakritsinjuurijauhetta

Yrtti-parmesaanipolenta:

  • 1 l vettä
  • 2 dl polentasuurimoita
  • 2–3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 25 g voita
  • 1 tl suolaa

VALMISTUSOHJE

Karitsan paahtopaisti ja lakritsiglaseeraus:

  1. Ota paistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Mittaa lakritsiglaseerauksen raaka-aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee.
  3. Kuivaa paistien pinnat talouspaperilla. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista paistit kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Laita paistit uuninkestävään vuokaan, valele glaseerauskastikkeella ja kypsennä uunissa 150 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes paistien sisälämpötila on 52–54 astetta. Valele glaseerauskastikkeella kypsennyksen puolivälissä.
  5. Ota paistit uunista ja valele vielä kertaalleen glaseerauskastikkeella. Kääri paistit tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
  6. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa yrtti-parmesaanipolentan kanssa.

Yrtti-Parmesaanipolenta:

  1. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi polenta kiehuvaan veteen. Lisää timjami joukkoon. Kypsennä polentaa välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon raastettu parmesaanijuusto ja voi. Sekoita, kunnes ne sulavat joukkoon. Mausta lopuksi suolalla.

Resepti: Familia