Toggle Nav

Resepti-Lampaanviulu voi-valkosipulimarinadissa

Varastossa
GTIN
Resepti-Lampaanviulu voi-valkosipulimarinadissa
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
REININ LIHA KARITSAN PAISTI VIULU 2,3-2,8KG SUOMI
62,89 €
VALKOSIPULI 120G
1,09 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,59 €
NÄMPNÄS ROSMARIINI RASIA 20G
5,19 €
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
MEIRA VALKOPIPPURI KOKONAINEN 34G PUSSI
1,79 €
MEIRA LAAKERINLEHTI 4G PUSSI
1,15 €

Lampaanviulu on perinteinen ja juhlava pääsiäispöydän tarjottava. Laita liha marinadiin hyvissä ajoin, jotta se ehtii maustua juhla-ateriaa varten.

Valmistusaineet

  • 4 kg lampaanpaistia luullisena
  • 10 valkosipulinkynttä
  • tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 100 g Valio Eila voita
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 4 salottisipulia
  • 1 porkkana
  • 5 laakerinlehteä

Valmistusohje

  1. Kuori valkosipulin kynnet. Painele paistiin kauttaaltaan reikiä veitsen kärjellä ja täytä kolot hakatulla rosmariinilla sekä 10 valkosipulinkynnellä.
  2. Hiero pintaan suolaa ja jauhettua pippuria. Nosta paisti pussiin. Kääntele vielä niin, että mausteet leviää tasaisesti paistin pintaan. Sulja pussi ja anna maustua 1 - 2 vrk jääkaapissa. Kääntele välillä
  3. Paahda loput valkosipulit voissa niin että voi ruskistuu. Ota pois liedeltä.
  4. Pilko uunivuokaan sipulit ja porkkana ja nosta paisti siihen. Lisää laakerinlehdet.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja valele paisti puolella voimäärällä. Laita paisti uuniin ja anna olla 15 min 200 asteessa ja pienennä sen jälkeen uuni 150 asteeseen. Valele lopulla voilla ja paiston aikana muutaman kerran.
  6. Paista n. 3 t tai kunnes paistomittari näyttää 75 astetta.

Resepti: Valio