Toggle Nav

Resepti-Lasagne

Varastossa
GTIN
Resepti-Lasagne-2
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
HK SIKA-NAUTA JAUHELIHA 80/20 400G
2,29 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,99 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,85 €
VALKOSIPULI 120G
1,09 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,69 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 500G
3,89 €
VALIO VAPAAN LEHMÄN KEVYTMAITO 1L
1,09 €
VALIO LUOMU KEVYTMAITO 1L
1,09 €
VALIO LUOMU JUUSTORAASTE 140G LAKTOOSITON
2,79 €
VALIO PIZZAJUUSTORAASTE 400G LAKTOOSITON
7,69 €
MYLLÄRIN LUOMU LEIVONTAKARKEA VEHNÄJAUHO 1KG
1,65 €
SUNNUNTAI ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
1,99 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Lasagne on arkiruokien klassikkoja, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Tällä ohjeella perinteinen lasagne onnistuu varmasti!

4 annosta

Valmistusaineet

Jauhelihakastike

  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Valkokastike

  • 40 g voita
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 9 kpl lasagnelevyjä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Jauhelihakastike

  1. Aloita lasagnen valmistus ruskistamalla jauheliha ja sipulit.
  2. Lisää tomaattimurska ja anna hautua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valkokastike

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito.
  2. Kypsennä kastiketta koko ajan sekoittaen noin 8 minuuttia. Lisää lopuksi mukaan 2 desiä raastettua juustoa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lasagnen kokoaminen ja paistaminen

  1. Kokoa lasagne paistovuokaan. Laita vuoan pohjalle hieman jauhelihakastiketta ja päälle lasagnelevyt.
  2. Kokoa sitten kerroksittain levyjä, jauhelihakastiketta ja valkokastiketta. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 150 astetta.
  3. Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kanssa.

Resepti: HK