Toggle Nav

Resepti - Lihavartaat

Varastossa
GTIN
Resepti - Lihavartaat
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
Tarjoushinta 0,89 € Normaali hinta 0,95 €
VALIO PEHMEÄ MAITORAHKA 250G
Tarjoushinta 0,75 € Normaali hinta 0,89 €
CHEF WOTKIN´S AAMIAISPEKONI N.200G
3,19 €
VALIO OIVARIINI JUOKSEVA 400ML LAKTOOSITON
Tarjoushinta 2,79 € Normaali hinta 3,39 €
ESKIMO GRILLITIKKU 25CM 100KPL BAMBU
1,15 €
REININ LIHA NAUDAN KALVOTON ULKOFILE 0,9-1,1KG SUOMI
Tarjoushinta 29,99 € Normaali hinta 44,90 €

Lihavartaat ovat yksinkertaisuudessaan näyttävä ja herkullinen grilliruoka. Tärkeintä on valita ensiluokkaiset raaka-aineet. Riittävän rasvainen pekoni pitää vartaat mehukkaina.

Valmistusaineet

Lihavartaat:

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • 300 g pekonia, esim. Chef Wotkin's
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • grillivarrastikkuja

Kotitekoinen makea & tulinen rahka:

  • 1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
  • 1 dl paholaisen hilloa
  • (¼ tl suolaa)

 Valmistusohje

  1. Sekoita paholaisen hillo rahkaan. (Ks. Paholaisen hillo ohje: Kotitekoinen makea & tulinen rahka.) Laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Leikkaa ulkofileestä n. 4 x 4 cm:n kuutioita. Laita lihakuutiot kulhoon. Lisää Oivariini rasva ja mausteet. Sekoita ja anna maustua jonkin aikaa.
  3. Tee pekoniviipaleista rullia.
  4. Laita varrastikkuihin vuorotellen lihapaloja ja pekonirullia.
  5. Laita vartaat kuumaan grilliin. Kypsennä niitä välillä käännellen n. 10 min tai kunnes lihassa on haluamasi kypsyysaste.
  6. Tarjoa lihavartaita maustetun rahkan ja grillattujen kasvisten kanssa.

Vinkki:

  1. Voit valmistaa vartaat myös uunissa. Kypsennä niitä uunipellillä leivinpaperin päällä uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min. Tarkista lihan kypsyysaste. Jatka halutessasi kypsennystä.