Toggle Nav

Resepti-Lohimousse

Varastossa
GTIN
Resepti-Lohimousse
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
HYVÄ APAJA GRAAVILOHIVIIPALEET 150G
6,79 €
E. ERIKSSON GRAAVILOHIFILE 450-550G
26,90 €
VALIO VIOLA KEVYT TUOREJUUSTO KYLMÄSAVULOHI 200G LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO EILA VISPIKERMA 2DL UHT LAKTOOSITON
2,29 €
PUNASIPULI PUSSI 500G SUOMI
1,19 €
LUOMU PUNASIPULI PUSSI 500G SUOMI
2,49 €
SALONEN SAARISTOLAISNAPPI 8KPL 310G
2,09 €
JÄÄSALAATTI PUSSI 100G SUOMI
1,19 €

Lohimoussen voi valmistaa ihanan sileänä ja kuohkeana kahdesta raaka-aineesta suoraan yhdessä kulhossa. Kalan ja muut höysteet saa näyttävästi päälle.

Valmistusaineet

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
  • 2 dl Valio Eila® vispikermaa
  • 125 g graavilohta palana
  • 10 hillosipulia
  • mustapippuria myllystä

Pienet lohimousseleivät

  • n. 230 g saaristolaisnappeja
  • jääsalaattia

Valmistusohje

  1. Vaahdota tuorejuusto ja kerma kulhossa.
  2. Kuutioi lohi ja hienonna hillosipulit.
  3. Voit halutessasi yhdistää lohimoussen kaikki raaka-aineet keskenään tai tarjota sileän moussen ja kala-sipuliseoksen erikseen, kuten lohimousseleivissä 


Pienet lohimousseleivät (12 - 24 kpl)

  1. Käytä saaristolaisnappiviipaleet kokonaisina (12 kpl) tai puolitettuina (24 kpl).
  2. Sipaise leiville hieman moussea ja paina pala salaatinlehteä päälle. Lusikoi tai pursota päälle moussea. Nosta päällimmäiseksi lohikuutiot ja sipulihakkelus.
  3. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele halutessasi tillillä tai minisalaatilla.
  4. Tarjoa alku- tai cocktailpaloina.

VINKKI: Käytä lohimoussea esim. kolmioleipien tai voileipäkakun täytteenä tai uuniperunoiden lisukkeena.

Resepti: Valio