Toggle Nav

Resepti-Lohta ja piparjuurella maustettua salaattia

Varastossa
GTIN
Resepti-Lohta ja piparjuurella maustettua salaattia
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
E. ERIKSSON KIRJOLOHIFILE C-LEIKATTU 0,8-1,2KG SUOMI
23,99 €
LUOMU OMENA ROYAL GALA 350G
2,59 €
VALIO LUOMU TURKKILAINEN JOGURTTI 400G
1,85 €
VALIO TURKKILAINEN JOGURTTI 400G LAKTOOSITON
2,49 €
ADUKI SAKSANPÄHKINÄ LUOMU 300G
9,19 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
MEIRA KARKEA MERISUOLA 800G
0,75 €
KEIJU 0,5L RYPSIÖLJY
2,19 €
MEIRA MUSTAPIPPURI KOKONAINEN 27G PUSSI
1,09 €
HANNA G KOKKAA
29,90 €

Lohi on usein arjen sankarikokin työlaudalla. Tässä on hyvä tapa paistaa lohi, voit vedellä viillot mihin suuntaan tykkäät, mutta varohan sormia! Viiltojen ansiosta nahka ei vetäydy rullalle vaan pysyy nätisti pannulla, nahka suojaa lohta palamasta, sen sijaan se kypsyy ihanan meheväksi. Tärkeintä tässä ohjeessa: älä töki lohta, anna sen kypsyä rauhassa.

Valmistusaineet

Paistettu lohi

  • 2 (a 150–200 g) nahallista tasapaksua
  • lohen keskipalaa
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua

Rapea salaatti piparjuurella

  • 1 vihreä omena
  • 2 pientä porkkanaa
  • pieni pala lehtisellerin vartta

Kastike

  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl saksanpähkinöitä tai muita
  • pähkinöitä murskattuna

Valmistusohjeet

Paistettu lohi

  1. Tee kalan nahkapuolelle kolme viiltoa, tämä estää nahkaa käpristymästä. Voit vetää viillot periaatteessa mihin suuntaan tahansa, pääasia, että rikot nahan. Ole varovainen. Terävä veitsi ja todella hankalasti leikkaantuva lohen nahka voivat olla kohtalokas yhtälö. Hiero lohen pintaan joka puolelle karkeaa merisuolaa, tunge sitä myös viiltoihin. Pidä huoli, että taputtelet sitä riittämiin.
  2. Kuumenna sitten paksupohjainen paistinpannu todella kuumaksi. Lisää kuumuutta kestävä öljy pannulle, laske varoen lohi nahkapuoli alaspäin ja jätä paikoilleen. Älä töki, älä hiplaa, vaan anna paistua rauhassa. Voit seurata kalan paistumista ja laskea lämpöä hitusen, jos liesi on todella tehokas. Kuusi minuuttia pitäisi riittää, käännä kala sitten kyljelleen. Valele lohta pannun liemillä lusikan avulla ja anna pieni rusketus myös toiselle kyljelle. Nosta kala sen jälkeen lepäämään ritilälle tai talouspaperille. 
  3. Purista päälle sitruunamehua ja sormisuolaa ja tarjoa salaatin kanssa.

Rapea salaatti piparjuurella

  1. Leikkaa omena, porkkana ja lehtiselleri ohuiksi tikuiksi. Omena ei pääse tummumaan, jos laitat sen kulhoon, jossa on jääkylmää vettä ja loraus sitruunamehua.
  2. Voit leikata kaikki veget samaan vesikulhoon ja valuttaa ne kunnolla kuivaksi siivilän avulla juuri ennen kuin sekoitat ne kastikkeen kanssa.

Kastike

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. 
  2. Maista ja mausta lisää, jos ei säväytä. Suola tai sitruunamehu auttaa aina. Sekoita salaattiin.

Resepti: Hanna G kokkaa