Toggle Nav

Resepti-Luumu-kanelikakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Luumu-kanelikakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO EILA VOI 200G LAKTOOSITON
3,29 €
VALIO EILA VISPIKERMA 2DL UHT LAKTOOSITON
2,29 €
PAKASTE MARJEX PUOLUKKA 1KG SUOMI
9,90 €
URTEKRAM LUOMU JAUHETTU CELYONINKANELI 20G
2,29 €
MEIRA LIIVATELEHTI 20G PUSSI
1,49 €
MEIRA VANILJASOKERI 85G
2,29 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,19 €
MAIZENA MAISSITÄRKKELYS GLUTEENITON 400G
2,09 €

Voissa kiehautettu kaneli maustaa kakussa käytetyn piparipohjan. Luumu-kanelirahkasta syntyy helppotekoinen täyte. Kakkupalan kruunaa syyskirpeä, kirkkaan punainen puolukkakastike.

Valmistusaineet

PIPARIMURUPOHJA

  • 150 g piparkakkuja , esim. Annas pepparkakor
  • 100 g Valio Eila® voita
  • 1 tl kanelia

TÄYTE

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl Valio Eila® vispikermaa
  • 1-2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 1 rkl sokeria
  • 1 ½ rkl mantelilikööriä / 2 tl vaniljasokeria

PUOLUKKAKASTIKE

  • 4 dl (200 g) puolukoita
  • n. 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 - 3/4 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä

Valmistusohje

  1. Murskaa piparkakut monitoimikoneessa tai muovipussissa. Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta levyltä. Sekoita voisulaan piparimurut. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja n. 3 cm ylös reunoille.
  2. Paista murupohjaa uunin alatasolla 175 asteessa 7 - 8 min. Anna jäähtyä.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 5 min ajaksi.
  4. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja likööri. (Halutessasi voit korvata liköörin 2 tl:lla vaniljasokeria.)
  5. Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  6. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yli yön.

PUOLUKKAKASTIKE

  1. Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä n. 3 min. Purista marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita puolukkamehuun ja anna kiehua hetkisen. Tarkista maku. Jäähdytä.
  2. Valuta kastikkeesta raitoja kakkupaloille. Koristele halutessasi tomusokerissa pyöritetyillä kokonaisilla marjoilla tai suklaalastuilla.

VINKKI
* Korvaa itse tehty puolukkakastike halutessasi valmiilla karpalo- tai vadelmakastikkeella, esim. Marli.

Resepti: Valio