Toggle Nav

Resepti-Maalaissalaatti

Varastossa
GTIN
Resepti-Maalaissalaatti
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
HK AMERIKAN PEKONI LASTU 150G
2,09 €
HK AMERIKANPEKONI 170G GLUTEENITON
2,29 €
AHLBERG LUOMU BABYPINAATTI PUSSI 50G SUOMI
6,19 €
RUUKKUSALAATTI 1KPL
1,19 €
QUATTRO COLLI PECORINO ROMANO JUUSTO 200G
6,89 €
PARMAREGGIO LUOMU PARMIAMO REGGIANO 22KK 150G
6,89 €
PARMAREGGIO PARMIANO REGGIANO 30KK JUUSTOPALA 150G
9,69 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 10 KPL 580G
2,19 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 10 KPL 580G
3,49 €
UUDENMAAN HERKKU MAALAISLEIPÄ 400G
3,09 €
LUOMU VALKOSIPULI PUSSI 100G
1,39 €
VALKOSIPULI 120G
1,09 €
MAILLE DIJON SINAPPI 215G
2,79 €
SINAPPI LUOMU DIJON 200G
2,69 €
VALIO LUOMU KUOHUKERMA 3DL LAKTOOSITON
2,99 €
VALIO KUOHUKERMA 3,3DL LAKTOOSITON
3,29 €
BORGES EXTRA-NEITSYTOLIIVIÖLJY 500ML
7,19 €
KNOSSOS 500ML LUOMU EXTRA NEITSYT OLIIVIÖLJY
6,89 €
RAJAMÄEN PERINTEINEN VÄKIVIINAETIKKA 0,4L
1,75 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
1,19 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Valmistusaineet

  • 2 punasipulia
  • 150 g pekonia
  • 100 g kovaa juustoa (esim. gruyère, comté, appenzeller)
  • 4 kananmunaa
  • 2 paksua siivua maalaisleipää
  • 2 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl suolaa
  • 50 g pinaattia
  • 1–2 ruukullista salaattia

Pikkelöintiliemi:

  • 1/4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
  • 3/4 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä

Mallun kastike:

  • 1 kananmuna
  • 2 tl Rajamäen väkiviinaetikkaa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

  1. Aloita pikkelöimällä punasipulit: Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kiehauta ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi ohueksi viipaloidun punasipulin päälle. Jätä jäähtymään ja maustumaan.
  2. Paista pekonit keskilämmöllä, ja höylää juustosta pieniä siivuja. Keitä kananmunat pehmeiksi, noin 6,5 minuuttia. Älä unohda pelästyttää munia upottamalla ne kylmään veteen. Kuutioi leipäsiivut ja kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle kuorittu ja pitkittäin halkaistu valkosipulinkynsi. Paista leipäkuutiot keskilämmöllä kullanvärisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla.
  3. Irrota pinaatista kovat lehtiruodit. Revi salaatti pienemmäksi. Levitä pinaatin- ja salaatinlehdet isolle vadille tai lautasille. Kokoa salaatinlehtien päälle pekonit ja juustot, puolitetut kananmunat ja leipäkrutongit sekä punasipulit. Tarjoile Mallun kastikkeen kanssa.
Mallun kastike:
  1. Keitä kananmuna kovaksi (n. 10 min), pelästytä kylmällä vedellä. Anna munan jäähtyä hieman, kuori ja irrota keltuainen. Sekoita keitetty keltuainen etikan, sinapin, suolan ja sokerin kanssa. 
  2. Vatkaa kermaa hieman, noin 30-60 sekuntia - kermasta ei tarvitse tulla edes löysää vaahtoa. Sekoita kerma ja munaseos yhteen. Ylijäänyt kastike sopii hyvin erilaisten vihersalaattien seuraksi.

Resepti: Rajamäen