Resepti-Maidoton mansikkatäytekakku
Varastossa
GTIN
Resepti-Maidoton mansikkatäytekakku
Juhlien herkullisin täytekakku syntyy helposti maidottomana Aito-tuotteilla!
noin 8 palaa
Valmistusaineet
Pohja:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,5 tl suolaa
- 2,5 dl Aito Kauraruoka Maustamaton
- 1 banaani
- 0,5 dl neitsytkookosöljyä
Täyte ja koristelu:
- 1 purkki Aito Kauravispiä
- 4-5 dl Aito Kauravälipala Mansikkaa
- 500 g tuoreita mansikoita
- Sitruunamelissan tai mintun lehtiä
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Soseuta banaani haarukalla ja sulata kookosöljy. Jos Kauraruoka on jääkaappikylmää, lämmitä sitä hetki. Sekoita yhteen soseutettu banaani, huoneenlämpöinen kauraruoka sekä sulatettu öljy.
- Sekoita kuivat aineet: jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Kaada Kauraruoka-banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita varovasti käännellen yhteen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle siten, että se on lähes koko uunipellin kokoinen (noin 32 x 26 cm levy). Paista 180 C uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
- Vatkaa Aito Kauravispi vaahdoksi. Lisää joukkoon Aito Kauravälipala Mansikkaa ja jatka vatkaamista, kunnes saat kuohkeaa, mansikkaista kermaa. Viipaloi noin puolet mansikoista.
- Leikkaa kakkulevy kahdeksi yhtä suureksi palaksi. Nosta pohjalevy tarjoiluastiaan varovasti siten, että kakun alapuoli tulee ylöspäin. Tämä puoli imee paremmin kosteutta. Levitä kakun päälle mansikkaista Kauravispi-kauravälipalaseosta ja lisää päälle tuoreita viipaloituja mansikoita. Nosta varovasti päälle toinen kakkulevy ja levitä päälle ja reunoille loput Kauravispistä. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla, yrteillä ja syötävillä kukilla.
Vinkki: mustikkaisen version kakusta saat käyttämällä Aito Kauravälipala Mustikkaa ja tuoreita mustikoita.