Toggle Nav

Resepti-Maidoton porkkanakakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Maidoton porkkanakakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
FAZER AITO KAURAJUOMA 1L
Tarjoushinta 1,59 € Normaali hinta 1,79 €
FAZER AITO KAURAVISPI 26% UHT 2,5DL
Tarjoushinta 1,29 € Normaali hinta 1,45 €
PORKKANA PUSSI 1KG SUOMI
1,49 €
SUNNUNTAI ERIKOISVEHNÄJAUHO 2KG
1,89 €
MYLLÄRIN LUOMU LEIVONTAKARKEA VEHNÄJAUHO 1KG
1,69 €
ADUKI MANTELIJAUHO LUOMU 500G
18,90 €
DANSUKKER FARIINISOKERI 500G
1,75 €
URTEKRAM LUOMU KOOKOSÖLJY KYLMÄPURISTETTU 425ML
8,59 €
BIONA NEITSYTKOOKOSÖLJY LUOMU 200G
6,89 €
MEIRA LEIVINJAUHE 100G
1,15 €
MEIRA RUOKASOODA 125G
0,79 €
MEIRA KARDEMUMMA JAUHETTU 8G PUSSI
0,95 €
MEIRA INKIVÄÄRI JAUHETTU 22G PUSSI
1,15 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €
MEIRA JODIOITU RUOKASUOLA 1KG
1,09 €

Maidoton porkkanakakku saa mehevyyttä Aito Kaurajuomasta ja raastetuista porkkanoista. Kuohkea kuorrute syntyy Aito Kauravispistä.

VALMISTUSAINEET

  • 3,5 dl Aito Kaurajuomaa
  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
  • 180 g porkkanoita (noin 3 dl porkkanaraastetta)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,75 dl mantelijauhoja (yksi 80 g mantelijauhopussi)
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 2 tl Ceyloninkanelia
  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä (joko neitsytkookosöljyä tai neutraalin makuista kookosöljyä) tai muuta neutraalinmakuista öljyä

Kuorrute

Aito Kauravispiä

Vinkki: voit myös lisätä Kauravispin joukkoon maustamatonta Aito Kauravälipalaa, jos haluat kuorrutteesta vähemmän makean!

VALMISTUSOHJE

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita vuokaan leivinpaperi tai voitele vuoka hyvin. Sekoita Aito Kaurajuoma ja omenasiiderietikka ja anna tekeytyä vähintään 5 minuuttia. Raasta porkkanat raastimen pienimmällä reiällä.
  2. Sekoita kuivat aineet: jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, mausteet ja suola. Sekoita joukkoon Kaurajuoma-omenasiiderietikkaseos sekä porkkanaraaste. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu kookosöljy. Kaada kakkutaikina vuokaan (noin 28 x 18 cm) ja paista 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikkutestillä. Kakun kuuluu olla pehmeä ja kostean tuntuinen.
  3. Anna kakun olla vuoassa noin 5 minuuttia ennen kuin otat sen pois, ja anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
  4. Vaahdota Aito Kauravispi ja levitä sitä kakun päälle. Säilytä kakkua jääkaapissa hyvin peitettynä. Kakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä, kun maut ovat tekeytyneet kunnolla.

Resepti: Fazer Aito