Resepti-Maidoton porkkanakakku
Varastossa
GTIN
Resepti-Maidoton porkkanakakku
Maidoton porkkanakakku saa mehevyyttä Aito Kaurajuomasta ja raastetuista porkkanoista. Kuohkea kuorrute syntyy Aito Kauravispistä.
VALMISTUSAINEET
- 3,5 dl Aito Kaurajuomaa
- 1 rkl omenasiiderietikkaa
- 180 g porkkanoita (noin 3 dl porkkanaraastetta)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,75 dl mantelijauhoja (yksi 80 g mantelijauhopussi)
- 2 dl fariinisokeria
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 2 tl Ceyloninkanelia
- 1,5 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 dl sulatettua kookosöljyä (joko neitsytkookosöljyä tai neutraalin makuista kookosöljyä) tai muuta neutraalinmakuista öljyä
Kuorrute
Aito Kauravispiä
Vinkki: voit myös lisätä Kauravispin joukkoon maustamatonta Aito Kauravälipalaa, jos haluat kuorrutteesta vähemmän makean!
VALMISTUSOHJE
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita vuokaan leivinpaperi tai voitele vuoka hyvin. Sekoita Aito Kaurajuoma ja omenasiiderietikka ja anna tekeytyä vähintään 5 minuuttia. Raasta porkkanat raastimen pienimmällä reiällä.
- Sekoita kuivat aineet: jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, mausteet ja suola. Sekoita joukkoon Kaurajuoma-omenasiiderietikkaseos sekä porkkanaraaste. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu kookosöljy. Kaada kakkutaikina vuokaan (noin 28 x 18 cm) ja paista 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikkutestillä. Kakun kuuluu olla pehmeä ja kostean tuntuinen.
- Anna kakun olla vuoassa noin 5 minuuttia ennen kuin otat sen pois, ja anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
- Vaahdota Aito Kauravispi ja levitä sitä kakun päälle. Säilytä kakkua jääkaapissa hyvin peitettynä. Kakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä, kun maut ovat tekeytyneet kunnolla.