Toggle Nav

Resepti-Mango-limesorbetti

Varastossa
GTIN
Resepti-Mango-limesorbetti
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
LIME 0,2-0.3KG
0,85 €
LUOMU LIME 300G
3,19 €
NIKULAN VAPAA KANANMUNA M 10 KPL 580G
2,19 €
NIKULAN LUOMU KANANMUNA M 10 KPL 580G
3,49 €
DANSUKKER TOMUSOKERI 500G
1,39 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1 KG
0,89 €
FAZER TUMMA SUKLAA 200G
2,19 €
FAZER SININEN MAITOSUKLAA 200G
2,19 €
FAZER TALOUSSUKLAA 200G TUMMA SUKLAA
2,19 €

Raikas mango-limesorbetti italialaisen marengin kera on ihana herkku, joka sopii tarjoiltavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.

8 annosta

Valmistusaineet

  • 3 kypsää mangoa
  • 2½ dl vettä
  • 300 g sokeria
  • ½ hienoksi raastettua limen kuorta
  • 1 dl tuorepuristettua limemehua

Italialainen marenki

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 35 g tomusokeria
  • Lisäksi
  • hienonnettuja mangoa ja marjoja, hienonnettua suklaata

Valmistusohje

  1. Kuori mangot, leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja soseuta monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa (Sosetta pitäisi tulla n. 0,75 litraa).
  2.  Kiehauta vesi ja sokeri siirapiksi kohtalaisella lämmöllä, noin 4 minuuttia tai, kunnes seosta on noin 4 dl jäljellä. Anna sen jäähtyä. 
  3. Sekoita mangosose, limen mehu ja kuoriraaste kylmän siirapin kanssa ja laita se pakastimeen astiaan, jossa on tilaa myös marengille. Sekoita silloin tällöin ja jäädytä, kunnes jäätelö on paksua. Italialainen marenki: Vatkaa valkuaiset vesihauteessa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa uudelleen, kunnes massa on melko paksua. 
  4. Jäähdytä ja käännä marenkimassa jäätelössä, ja pakasta uudelleen. Tarjoile jäätelö palloina, halutessasi koristeltuina.

Resepti: Arla