Resepti-Mango-limesorbetti
Varastossa
GTIN
Resepti-Mango-limesorbetti
Raikas mango-limesorbetti italialaisen marengin kera on ihana herkku, joka sopii tarjoiltavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.
8 annosta
Valmistusaineet
- 3 kypsää mangoa
- 2½ dl vettä
- 300 g sokeria
- ½ hienoksi raastettua limen kuorta
- 1 dl tuorepuristettua limemehua
Italialainen marenki
- 1 kananmunan valkuainen
- 35 g tomusokeria
- Lisäksi
- hienonnettuja mangoa ja marjoja, hienonnettua suklaata
Valmistusohje
- Kuori mangot, leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja soseuta monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa (Sosetta pitäisi tulla n. 0,75 litraa).
- Kiehauta vesi ja sokeri siirapiksi kohtalaisella lämmöllä, noin 4 minuuttia tai, kunnes seosta on noin 4 dl jäljellä. Anna sen jäähtyä.
- Sekoita mangosose, limen mehu ja kuoriraaste kylmän siirapin kanssa ja laita se pakastimeen astiaan, jossa on tilaa myös marengille. Sekoita silloin tällöin ja jäädytä, kunnes jäätelö on paksua. Italialainen marenki: Vatkaa valkuaiset vesihauteessa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa uudelleen, kunnes massa on melko paksua.
- Jäähdytä ja käännä marenkimassa jäätelössä, ja pakasta uudelleen. Tarjoile jäätelö palloina, halutessasi koristeltuina.