Resepti-Mansikkainen lettukakku
Varastossa
GTIN
Resepti-Mansikkainen lettukakku
Mikä tuo kesän? Lettukestit ja mansikat. Rakenna letuista yhtä aikaa näyttävä ja rento jälkiruoka tai kahvipöydän komeus kokoamalla lettuja, marjoja, mansikoita ja mansikkarahkaa kerroksittain kakuksi. Maistuu varmasti muksusta vaariin!
Valmistusaineet
Kauralettutaikina
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 6 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%
- 3 munaa
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
Täyte ja koristelu
- 1 l (n. 500 g) tuoreita mansikoita
- 4 dl Valio Eila® vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 3 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa makea mansikka
- 1 dl mansikkahilloa
Paistamiseen
- Valio Oivariini® juoksevaa
Valmistusohje
Kauraletut
- Mittaa kaurahiutaleet blenderiin. Käytä konetta, kunnes hiutaleet ovat hienoa jauhoa.
- Lisää muut raaka-aineet ja sekoita blenderissä lettutaikinaksi.
- Anna taikinan tekeytyä 10 - 15 min. Käytä konetta hetki ennen kuin aloitat paistamisen. Näin taikina sekoittuu tasaiseksi ja kuohkeutuu.
- Kuumenna Oivariini lettupannussa ja paista taikinasta lettuja (n. Ø 20 cm). Kakkuun tarvitset 6 - 8 lettua.
Täyte ja kokoaminen
- Perkaa ja viipaloi mansikat. Jätä osa kokonaisiksi koristelua varten.
- Vaahdota kerma ja sokeri.
- Levitä letuille mansikkarahkaa. Kansiletun päällystämisidean voit katsoa halutessasi kuvasta.
- Kokoa päällystetyt letut kakuksi, laittaen väleihin vielä kermavaahtoa ja mansikoita sekä muutamaan väliin hilloa.
- Koristele kansilettu kermavaahdolla, mansikkarahkalla sekä mansikoilla.
- Tarjoa lettukakku jälkiruokana tai kesäjuhlien kakkuna. Leikkaaminen sujuu kätevimmin veitsellä.