Toggle Nav

Resepti-Mansikkainen lettukakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Mansikkainen lettukakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO MAUSTETTU RAHKA 200G MAKEA MANSIKKA LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO EILA VISPIKERMA 2DL UHT LAKTOOSITON
2,29 €
VALIO EILA MAITOJUOMA 3% 1L LAKTOOSITON
2,19 €
VALIO OIVARIINI JUOKSEVA 400ML LAKTOOSITON
3,59 €
KUORTTISEN LUOMUKANALAN LUOMU KANANMUNA XL 6KPL
3,19 €
ELOVENA 900G LUOMU TÄYSJYVÄKAURAHIUTALE
2,89 €
ELOVENA KAURAHIUTALE 1KG
1,95 €
MYLLYN PARAS 2KG EMÄNNÄN VEHNÄJAUHO PUOLIKARKEA
1,59 €
DRONNINGHOLM 440G MANSIKKAHILLO
3,19 €
FIORDIFRUTTA LUOMU MANSIKKA JA METSÄMANSIKKAHILLO 250G
4,99 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
0,99 €
MEIRA JODIOITU HIENO MERISUOLA 600G
1,85 €
PAKASTE PAKKASMARJA MANSIKKA 250G SUOMI
2,99 €

Mikä tuo kesän? Lettukestit ja mansikat. Rakenna letuista yhtä aikaa näyttävä ja rento jälkiruoka tai kahvipöydän komeus kokoamalla lettuja, marjoja, mansikoita ja mansikkarahkaa kerroksittain kakuksi. Maistuu varmasti muksusta vaariin!

Valmistusaineet

Kauralettutaikina

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%
  • 3 munaa
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa

Täyte ja koristelu

  • 1 l (n. 500 g) tuoreita mansikoita
  • 4 dl Valio Eila® vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa makea mansikka
  • 1 dl mansikkahilloa

Paistamiseen

  • Valio Oivariini® juoksevaa

Valmistusohje

Kauraletut

  1. Mittaa kaurahiutaleet blenderiin. Käytä konetta, kunnes hiutaleet ovat hienoa jauhoa.
  2. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita blenderissä lettutaikinaksi.
  3. Anna taikinan tekeytyä 10 - 15 min. Käytä konetta hetki ennen kuin aloitat paistamisen. Näin taikina sekoittuu tasaiseksi ja kuohkeutuu.
  4. Kuumenna Oivariini lettupannussa ja paista taikinasta lettuja (n. Ø 20 cm). Kakkuun tarvitset 6 - 8 lettua.

Täyte ja kokoaminen

  1. Perkaa ja viipaloi mansikat. Jätä osa kokonaisiksi koristelua varten.
  2. Vaahdota kerma ja sokeri.
  3. Levitä letuille mansikkarahkaa. Kansiletun päällystämisidean voit katsoa halutessasi kuvasta.
  4. Kokoa päällystetyt letut kakuksi, laittaen väleihin vielä kermavaahtoa ja mansikoita sekä muutamaan väliin hilloa.
  5. Koristele kansilettu kermavaahdolla, mansikkarahkalla sekä mansikoilla.
  6. Tarjoa lettukakku jälkiruokana tai kesäjuhlien kakkuna. Leikkaaminen sujuu kätevimmin veitsellä.

Resepti: Valio