Toggle Nav

Resepti - Mansikkajuustokakku

Ei varastossa
GTIN
Resepti - Mansikkajuustokakku
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Kesäinen mansikkajuustokakku on herkullisen varma valinta juhliin kuin juhliin ympäri vuoden. Tässä juustokakussa koristelun hoitaa reunaa kiertävä mansikkakruunu ja mansikka maistuu makuraitoina vaniljaisen juustokakun väleissä ja pinnalla.

Valmistusaineet

Pohja:

  • 175 g kaurakeksejä
  • 75 g Valio voita

Täyte ja kiille:

  • 3 + 3 liivatetta
  • 400 g mansikoita (pakaste tai tuore)
  • 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 1 prk Valio crème fraîchea
  • 2 dl Valio Eila® vispikermaa
  • 2 rkl limemehua
  • ½ + 1/4 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Reunakoristelu:

n. 100 g tuoreita mansikoita

Valmistusohje

  1. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.
  2. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunarenkaan väliin. Levitä keksiseos vuoan pohjalle.
  3. Viipaloi reunakoristeluun tarkoitetut tuoreet mansikat ja aseta viipaleet pystyyn vieri viereen vuoan reunaa vasten.
  4. Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen.
  5. Laita mansikat ja ½ dl sokeria kattilaan, anna kiehua 10 min. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta. Sulata 3 liivatetta joukkoon.
  6. Vaahdota tuorejuustot, crème fraîche, kerma ja 1/4 dl sokeria kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, sulata siihen 3 liivatetta. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
  7. Kaada puolet tuorejuustoseoksesta vuokaan. Valuta päälle mansikkasosetta raitoina ja marmoroi sekoittamalla kevyesti lusikalla. Lisää loppu tuorejuustoseos ja hiukan mansikkasosetta. Marmoroi. Kaada pinnalle loppu mansikkasose.

Resepti: Valio