Resepti-Mansikkarahkakakku
Varastossa
GTIN
Resepti-Mansikkarahkakakku
Mansikkarahkakakku saa veden kielelle.
Valmistusaineet
- 1 pkt (175 g) Domino-keksejä , esim. mansikka, original tai minttu
- 50 g Valio voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 dl Valio kuohukermaa
- 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa makea mansikka
- 1 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl tuoreita mansikoita pieninä lohkoina
Pinnalle
- ½ l tuoreita mansikoita
Kiille mansikoille
- 1 dl vettä
- ½ dl hyytelösokeria
Viimeistelyyn
- mintun tai sitruunamelissan lehtiä
- valkosuklaalastuja
Valmistusohje
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
- Vaahdota kerma.
- Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää halutessasi joukkoon pieniksi lohkoiksi leikattuja mansikoita.
- Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl).
- Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavaan päivään.
- Koristele pelkillä tuoreilla mansikoilla tai valmista niiden päälle kiille.
- Kiille: Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min välillä hiljaa sekoittaen, ettei seos kuoretu. Kaada varoen mansikoille. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa vähintään 10 - 15 min.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
- Viimeistele yrttilehdillä ja suklaalastuilla.
LAKTOOSITON MANSIKKAKAKKU
Jos haluat kakusta laktoosittoman, korvaa Dominot laktoosittomilla kekseillä (esim. LU Bastogne) ja tavallinen voi ja kuohukerma Valio Eila™ Laktoosittomalla voilla ja Valio Eila™ Laktoosittomalla vispikermalla. Käytä laktoositonta suklaata lastuihin