Toggle Nav

Resepti-Mansikkarahkakakku

Varastossa
GTIN
Resepti-Mansikkarahkakakku
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
VALIO KUOHUKERMA 2DL LAKTOOSITON
1,29 €
VALIO LUOMU KUOHUKERMA 2DL LAKTOOSITON
1,39 €
VALIO MAUSTETTU RAHKA 200G MAKEA MANSIKKA LAKTOOSITON
2,19 €
NÄMPNÄS MINTTU RASIA 20G
2,19 €
MACURTH LUOMU SITRUUNAMELISSA 30G
7,29 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 500G
3,89 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,79 €
MEIRA LIIVATELEHTI 20G PUSSI
1,49 €
DANSUKKER TALOUSSOKERI 1KG
0,99 €
MEIRA VANILJASOKERI 85G
2,29 €
PANDA VALKOSUKLAALEVY 145G
1,99 €
PANDA 145G SALMIAKKI VALKOSUKLAALEVY
1,99 €

Mansikkarahkakakku saa veden kielelle.

Valmistusaineet

  • 1 pkt (175 g) Domino-keksejä , esim. mansikka, original tai minttu
  • 50 g Valio voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl Valio kuohukermaa
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa makea mansikka
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl tuoreita mansikoita pieninä lohkoina

Pinnalle

  • ½ l tuoreita mansikoita

Kiille mansikoille

  • 1 dl vettä
  • ½ dl hyytelösokeria

Viimeistelyyn

  • mintun tai sitruunamelissan lehtiä
  • valkosuklaalastuja

Valmistusohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
  2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää halutessasi joukkoon pieniksi lohkoiksi leikattuja mansikoita.
  5. Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl).
  6. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
  7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavaan päivään.
  8. Koristele pelkillä tuoreilla mansikoilla tai valmista niiden päälle kiille.
  9. Kiille: Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min välillä hiljaa sekoittaen, ettei seos kuoretu. Kaada varoen mansikoille. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa vähintään 10 - 15 min.
  10. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
  11. Viimeistele yrttilehdillä ja suklaalastuilla.

LAKTOOSITON MANSIKKAKAKKU
Jos haluat kakusta laktoosittoman, korvaa Dominot laktoosittomilla kekseillä (esim. LU Bastogne) ja tavallinen voi ja kuohukerma Valio Eila™ Laktoosittomalla voilla ja Valio Eila™ Laktoosittomalla vispikermalla. Käytä laktoositonta suklaata lastuihin

Resepti: Valio