Toggle Nav

Resepti-Maria Nordinin pasta bolognese

Varastossa
GTIN
Resepti-Maria Nordinin pasta bolognese
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
REININ LIHA LUOMUNAUDAN JAUHELIHA 450-550G SUOMI
6,79 €
VERSO HÄRKIS® 250G ORIGINAL HÄRKÄPAPUVALMISTE
3,99 €
GOLD&GREEN® NYHTÖKAURA™ 240G NUDE
Tarjoushinta 3,99 € Normaali hinta 4,79 €
GOGREEN LUOMU PENNE PASTA 270G
3,49 €
PARMAREGGIO LUOMU PARMIAMO REGGIANO 22KK 150G
6,89 €
MEIRA ROSMARIINI15G PUSSI
0,79 €
URTEKRAM LUOMU JAUHETTU KANELI 30G
1,95 €

5 annosta

Vielä ei ole tullut vastaan ketään, jonka kieltä tämä respti ei ole vienyt mennessään.

Valmistusaineet

Valitse pääraaka-aine

  • 300-500g jauhelihaa
  • tai 2 dl liotettua soijarouhetta
  • tai härkistä
  • tai nyhtökauraa
  • tai ei mitään näistä

Valitse suosikkikasviksesi

  • 1 tai 2 sipulia
  • 2 tai 3 porkkanaa rouheana raasteena
  • 1 kesäkurpitsa raasteena
  • 100g juuriselleriä raasteena
  • 2 varsisellerin vartta raasteena
  • 1/4 fenkolia raasteena
  • 1 palsternakkaa raasteena
  • puolikas pieni parsakaali pienen pieneksi pilkottuna
  • 3 valkosipulinkynttä

Lisäksi tarvitset

  • 2 prk Luomu Dolmiota tai luomutomaattimurskaa 650g
  • oliiviöljyä
  • 1 tl timjamia
  • ripaus rosmariinia
  • ripaus kanelia
  • 250g pastaa: spagettia, fusilia, tai penniä
  • päälle parmesania
  • oliiveja

Valmistusohje

  1. Ruskista ensin jauheliha oliiviöljyssä pieneksi pilkotun sipulin kanssa. Laita jauheliha hetkeksi sivuun. Laita jauhelihaa paistaessasi pastan keitinvesi kiehumaan vesi ja keitä pasta samalla kun valmistelet kasvikset.
  2. Laita toiselle pannulle iso loraus oliiviöljyä ja laita pannu lämpiämään. Raasta samalla kesäkurpitsa, porkkanat, selleri ja kaikki muut valitsemasi kasvikset pannulle. Kääntele kasviksia kunnes ne ovat hieman ruskistuneet ja melkein kypsiä.
  3. Lisää kasvisten sekaan pannulle tomaattikastike. Raasta kasvisten joukkoon myös valkosipulit ja lisää kuivattu tai tuore timjami, ripaus rosmariinia ja kanelia. Kun tomaattikastike on kiehuvan kuumaa, lisää jauhelihat tai kasvisproteiini. Sekoita kasvikset, tomaattikastike ja lihat. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä.
  4. Annostele lautasille hieman keitettyä pastaa ja paljon kastiketta. Raasta päälle vielä halutessasi juustoa ja koristele tuoreilla yrteillä, kuten basilikalla tai timjamilla. Suolaa ei lisätä tähän reseptiin ollenkaan, sillä juusto tuo tarpeeksi suolaisuutta.

Resepti: Maria Nordin