Toggle Nav

Resepti-Marokkolainen kasvispyörykkäpata

Ei varastossa
GTIN
Resepti-Marokkolainen kasvispyörykkäpata
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

HK Vihreät Jauhis toimii erinomaisesti tässä marokkohenkisessä ja maukkaassa reseptissä. Pohjois-Afrikkalainen makumaailma yrtteineen ja mausteineen ei jätä ketään kylmäksi. Runsaskuituisesta jauhiksesta ei tule juuri ollenkaan paistohävikkiä, joten 270 gramman pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta.

VALMISTUSAINEET

  • 2 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa silputtuna
  • 20 mintunlehteä silputtuna
  • 2 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl jauhettua korianterinsiementä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Kasvipata:

  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • ½ dl kuivattua aprikoosia
  • kourallinen kalamata oliiveja
  • 3 rkl harissaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • suolaa

Lisäksi:

  • 1,5 dl bulguria
  • kikherneitä paahdettuna
  • turkkilaista jogurttia
  • raastettua appelsiinin kuorta

VALMISTUSOHJE

  1. Sekoita kasvispyöryköiden raaka-aineet huolellisesti ”lihapulla”massaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Laita sivuun.
  2. Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna valkosipuli ja kuivattu aprikoosi. Kuullota sipulia, paprikaa, valkosipulia ja aprikooseja oliiviöljyssä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmenemään. Lisää mukaan harissa ja jauhettu korianteri. Jatka hetki freesaamista.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja oliivit. Anna kuplotella kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita joukkoon kasvispyörykät.
  4. Huuhtele ja valuta kikherneet ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti: HK