Resepti-Mätileipä ja smetanavaahto
Varastossa
GTIN
Resepti-Mätileipä ja smetanavaahto
Mäti on aina juhliin sopiva tarjottava, se kruunaa mukavasti myös arjen herkutteluhetkiä. Mäti sopii oivasti Saaristolaislimpun kaveriksi.
noin 10 kpl
VALMISTUSAINEET
Smetanavaahto:
- 300 g Smetana
- hienoa merisuolaa ja valkopippuria
Mätileivät:
- 1 Saaristolaislimppu
- 150g Kirjolohenmätiä
- Ruohosipulia
VALMISTUSOHJE
- Smetanavaahto mätileivälle: Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja mausta se suolalla ja hienonnetulla valkopippurilla.
- Mätileipä: Valuta kalanmäti hyvin esimerkiksi suodatinpaperin läpi. Levitä tai pursota smetanavaahto limppuviipaleiden päälle ja nostele mätiä lusikalla smetanan päälle. Koristele ruohosipulilla.
Vinkki! Cocktailpaloja saat tehtyä helposti juhliin leikkaamalla limppuviipaleen pienemmäksi. Voit myös tehdä pienempiä cocktailpaloja erimallisilla piparkakkumuotilla.