Toggle Nav

Resepti-Maukas kalakeitto

Varastossa
GTIN
Resepti-Maukas kalakeitto
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
E. ERIKSSON KIRJOLOHIFILE C-LEIKATTU 0,8-1,2KG SUOMI
23,99 €
PERUNA 1KG KELTAINEN PESTY SUOMI
1,39 €
MUKULASELLERI 0,9-1,1KG
1,60 €
LUOMU MUKULASELLERI 1KPL 300G SUOMI
4,39 €
VALIO KIEHU MAITOJUOMA 1L
2,09 €
SIPULI PUSSI 1KG SUOMI
1,99 €
LUOMU SIPULI PUSSI 500G
2,09 €
NÄMPNÄS TILLI RASIA 20G
2,39 €
MEIRA MAUSTEPIPPURI KOKONAINEN 20G PUSSI
1,09 €
TURUN SINAPPIA 125G MIETO
0,99 €
VALIO LUOMU VOI 200G
2,69 €
VALIO VOI NORMAALISUOLAINEN 500G
3,89 €
MEIRA HIENO MERISUOLA 850G
0,99 €

Kun kalakeiton kaikki ainekset kypsyvät maidossa, tulee keitosta maukasta. Valmistaminen sujuu huoletta Valio Kiehu™ maitojuomalla jopa teräskattilassa.

Valmistusaineet

  • 600 g perattua kalaa , esim. kirjolohta, kuhaa, ahventa
  • ½ tl suolaa
  • 600 g kiinteitä perunoita
  • 250 g porkkanoita
  • 1 palsternakka
  • pala (125 g) juuriselleriä
  • 1 ½ l Valio Kiehu® maitojuomaa
  • 1 kalaliemikuutio
  • 12 kokonaista maustepippuria
  • 1 rkl sinappia , esim Turun Sinappia mieto
  • 200 g sipulia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 - 2 rkl Valio voita

Valmistusohje

  1. Ohje on tehty käyttämällä Valio Kiehu™ maitojuomaa, joka ei pala helposti pohjaan. Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa.
  2. Leikkaa kalafileet paloiksi ja mausta suolalla.
  3. Kuori kaikki juurekset.
  4. Paloittele perunat ja porkkanat - jätä porkkanat hieman perunoita pienemmiksi paloiksi. Leikkaa palsternakka 1 x 1 cm:n kokoisiksi ja juuriselleri vieläkin pienemmiksi kuutioiksi.
  5. Kuumenna maitojuoma kiehuvaksi kattilassa. Lisää joukkoon juurekset, liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus), maustepippurit ja sinappi.
  6. Keitä 10 min. Lohko sillä aikaa sipulit. Lisää joukkoon. Jatka kypsentämistä 10 min.
  7. Lisää kala sekä tilli. Kala kypsyy kiehuvan kuumassa keitossa muutamassa minuutissa.
  8. Lisää joukkoon nokare voita. Rouhaise päälle hieman mustapippuria.
  9. Tarjoa keitto ruisleivän ja voin kanssa.

Resepti: Valio